REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Griežtas laisvės atėmimo bausmes Klaipėdos apygardos teismas skyrė moterims, apiplėšinėjusioms garbaus amžiaus klaipėdiečius.

REKLAMA
REKLAMA

Nors teisiamosios kaltomis pripažintos ne dėl visų joms inkriminuotų nusikalstamos veikos epizodų, teismas nusprendė, kad E. I. pataisos namuose turės praleisti penkerius su puse metų, o A. J. – metais ilgiau, nes ji nusikalto kitos bausmės vykdymo atidėjimo metu.

REKLAMA

32 metų čigonų tautybės klaipėdietė A. J. bei dvidešimtmetė marijampolietė E. I. nuteistos už tai, kad 2011 m. vasarį-kovą, veikdamos kaip bendrininkės, apgaule patekdavo į vyresnio amžiaus klaipėdiečių butus ir, panaudodamos jėgą arba nukreipdamos šeimininkų dėmesį, pagrobdavo jų pinigus, kitą turtą, bankų mokėjimo korteles.

Vieną garbaus amžiaus moterį jos, grasindamos peiliu ir reikalaudamos pinigų, sužalojo taip, kad nukentėjusiajai buvo sunkiai sutrikdyta sveikata, jai prireikė medikų pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Nuteistosios turės padengti ir nukentėjusiesiems padarytą turtinę bei neturtinę žalą, kuri, teismo sprendimu, sumažinta iki 70 tūkst. litų.

Už analogiškus nusikaltimus abi moteris šių metų balandį nuteisė ir Klaipėdos miesto apylinkės teismas, be to, dar viena byla, kurioje irgi panašiais nusikaltimais kaltinamos abi moterys, šiuo metu nagrinėjama Kauno miesto apylinkės teisme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų