REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio ir Europos jaunių čempionė 19-metė Gintarė Venčkauskaitė paskutinę akimirką įšoko į Londono olimpiados traukinį.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės federacija paskelbė po 36 vyrus ir moteris, dalyvausiančius Londono olimpinėse žaidynėse.

REKLAMA

Paskutinę akimirką tarp 36 stipriausiųjų penkiakovininkių pateko G. Venčkauskaitė. 19-metė kaunietė prisijungė prie jau anksčiau kelialapius į olimpiadą iškovojusių 28 metų Lauros Asadauskaitės ir 25 metų Justino Kinderio.

Vienai šaliai olimpinėse žaidynėse gali atstovauti tik po du vyrus ir moteris. Todėl net aukščiau už G. Venčkauskaitę reitinge buvusios kelios sportininkės liko už olimpiados borto.

„Iki birželio 15 d. visų šalių federacijos turėjo paskelbti galutinius rinktinių sąrašus. Pavyzdžiui, rusės dvi sportininkes turėjo pasirinti iš keturių ar penkių, ukrainietės, italės, baltarusės – iš trijų Tada ir buvo paskelbtos 36 olimpiados dalyvės. Gintarė kartu su viena suome dalijosi 36-37 vietomis, nes turėjo po lygiai reitingo taškų. Bet mūsiškė atsidūrė aukščiau, nes geriau pasirodė pasaulio čempionate, kur užėmė 26-ąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Tad savo planą įvykdėme 75 procentais – iš keturių galimų Londone turėsime tris penkiakovininkus. Labai nepasisekė Edvinui Krungolcui – dėl kojų traumų jis negalėjo gerai pasirengti svarbiausioms varžyboms“, - kalbėjo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Ar G. Venčkauskaitės patekimas į olimpines žaidynes buvo didelė staigmena, ar laukėte šios žinios?, - paklausėme V. Kalinino.

Laukėme, bet garsiai apie tai nekalbėjome – esame prietaringi. Jau anksčiau jos treneriui Henrikui Eismontui sakiau – ji tikrai pateks į olimpiadą. Bet juk visko būna – gal kokia klaida įsivels, ar kas pasikeis. O dabar viskas šimtu procentų patvirtinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip penkiakovininkai rengsis Londono olimpiadai?

Šiandien visa rinktinė – olimpiečiai ir sportininkai, kurie dalyvaus Europos čempionate, išvyko į stovyklą Lenkijoje. Birželio 29 dieną grįžta. Liepos 2 d. skrisime į Europos čempionatą Bulgarijos sostinėje Sofijoje. Iš ten grįšime liepos 9-ąją. Paskutinis pasirengimo etapas vėl vyks Lenkijoje. O rugpjūčio 5 d. keliausime į olimpines žaidynes.

Kas atstovaus Lietuvai Europos čempionate?

Moterų varžybose – L. Asadauskaitė, G. Venčkauskaitė ir Lina Batulevičiūtė, vyrų – J. Kinderis, Tomas Makarovas ir Paulius Aleksandravičius.

Kaip vertinate G. Venčkauskaitės galimybes olimpinėse žaidynėse?

Ji yra jaunių pasaulio ir Europos čempionė. Gintarei – jau 19 metų. Pats laikas sėkmingai startuoti tarp moterų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų