REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Snorą“ auditavęs „Ernst & Young Baltic“ neteko auditoriaus, sulaukė raginimo pagerinti darbo kokybę ir dar gali sulaukti ieškinio, praneša LTV Naujienų tarnyba. Seimo Audito komiteto nariai sako, kad tiek šiame banke lėšas praradę žmonės, tiek valstybė iš šios audito kompanijos gali reikalauti atlyginti patirtą žalą.

REKLAMA
REKLAMA

Audito ir apskaitos tarnybos (AAT) vadovas Audrius Linartas sako, kad 2010 „Snore“ atlikusios bendrovės „Ernst & Young Baltic“ audito ataskaitoje buvo nustatyti reikšmingi audito trūkumai. Įmonei nurodyta ateityje jų nekartoti ir esą pritaikyta griežčiausia bausmė. Trečiadienį paskelbta, kad „Ernst & Young Baltic“ auditorius Ramūnas Bartašius netenka auditoriaus vardo.

REKLAMA

Audito ir apskaitos tarnybos išvadas išklausę Seimo audito komiteto nariai stebėjosi, kodėl nenubausta pati įmonė.

„Ernst & Young Baltic“ kompanijoj surastas iešminikas, atimta licenzija auditoriui, o pati įmonė švari ir toliau gali daryti tokius dalykus, kurie Lietuvai kainuoja ne tūkstančius, o milijardus litų“, – sako Seimo Audito komiteto pirmininko pavaduotojas Bronius Bradauskas.

Loreta Graužinienė, Seimo Audito komiteto vadovė teigia, kad tai pirmas atvejis kai viešojo intereso įmonėje – banke, atlikta audito išvada pripažinta netinkama. Pasak jos, surinkta medžiaga bus panaudota ikiteisminiame tyrime, o didžiausia „Snoro“ kreditorė – valstybė, bei kiti kreditoriai žalos atlyginimo gali reikalauti ir iš auditą atlikusios bendrovės.

REKLAMA
REKLAMA

„Klausimai, susiję su sertifikatų išpirkimu, auditorius turėjo dėl to pasisakyti. Dėl to, kad nesuformuoti tinkamai atidėjimai auditorius turėjo pasisakyti. Yra daugybė klausimų, kuriuos skaitydamas vartotojas galbūt būtų pasirinkęs kitą banką ir nedirbęs su tuo banku. Ir ta rizika valstybei būtų buvusi žymiai mažesnė“, – sako L. Graužinienė.

Anot L. Graužinienės, šią audito kompaniją gali samdyti ir kiti bankai. Ji turi apie 60 procentų šios srities visų valstybinių užsakymų.

Bendrovės „Ernst & Young Baltic“ išplatintame pranešime tvirtinama, kad ji su išvadomis nesutinka. Esą „Snore“ atliktas 2010 m. finansinių ataskaitų auditas buvo atliktas pagal galiojančius audito standartus. Taip pat pranešime teigiama, kad bendrovė dar svarstys, kaip gins savo poziciją.

Algirdas IGORIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų