REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusios Ignalinos atominės elektrinės (AE) vadovybės veiksmai iki šiol kelia daug rūpesčių, sako Premjeras Andrius Kubilius, vertindamas galimą korupciją Ignalinos AE.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiktai noriu priminti vieną dalyką, kad paaiškėjo faktai, jog buvusi Ignalinos AE vadovybė, pono Viktoro Ševaldino vadovaujama vadovybė, kaip rodo amerikiečių tyrimai, galbūt iš tikrųjų elgėsi neskaidriai, ir tai yra apgailėtinas, bet iš praeities ateinantis dalykas. Dėl to ir buvo keičiama vadovybė 2009–2010 metais, kad tai nesikartotų“, – žurnalistams trečiadienį sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Premjeras pabrėžė, kad teisėsauga turi užkirsti kelią panašiems atvejams, negu tai paaiškėja iš specialių tyrimų.

„Trečias dalykas, galėčiau tiktai pastebėti, kad buvusios Ignalinos AE vadovybės veiksmai arba jų pasekmės ir kituose reikaluose taip pat kelia daug rūpesčių. Turiu omenyje sutartis, pasirašytas vadovaujant tam pačiam V. Ševaldinui su „Nukem“ kompanija“, – dėstė Ministras Pirmininkas.

Pasiteiravus, kaip ši situacija gali atsiliepti Lietuvai prašant didesnio finansavimo jėgainės uždarymui, A. Kubilius teigė manąs, kad partneriai įvertins Lietuvos pažangą keičiant Ignalinos AE vadovybę.

REKLAMA
REKLAMA

Jau skelbta, kad antradienį Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Ignalinos AE pareigūnų galimo kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Anot Generalinės prokuratūros, tyrimas pradėtas JAV teismui šią savaitę priėmus sprendimą ir viešoje erdvėje pasirodžius informacijai, kad JAV įmonė „Data Systems & Solutions“ Ignalinos atominės elektrinės pareigūnams galėjo duoti kyšius, kad gautų užsakymus.

Organizuoti ir vadovauti ikiteisminiam tyrimui pavesta Vilniaus apygardos prokuratūrai, atlikti – Specialiųjų tyrimų tarnybai.

Taip pat skaitykite:

IAE vadovybė papirkinėta prabangiomis kelionėmis, dovanomis ir grynaisiais


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų