REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukštųjų mokyklų ir verslo bendradarbiavimas pastaraisiais metais tapo ypač vertinimas studentų. Atsivėrė didesnės galimybės ir gauti stipendiją, ir atlikti praktiką Lietuvos arba užsienio kompanijose. Šiandien ketvirtus metus iš eilės dešimčiai aktyviausių ir labiausiai motyvuotų Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų įteiktos vardinės „Danske“ banko stipendijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet stipendijas panoro gauti beveik penkiasdešimt jaunuolių. Daugiausia paraiškų gavome iš fizinių mokslų srities studentų. Pagal pateiktus gyvenimo aprašymus, motyvacinius laiškus, studijų rezultatus, rekomendacijas bei duomenis apie aktyvią visuomeninę ir pilietinę veiklą, išrinkome dešimt stipendininkų“, – sako Jonas Čepkauskas, KTU studentų atstovybės socialinių reikalų koordinatorius.

REKLAMA

„Danske“ banko stipendijos skirtos visų studijų krypčių aktyviems, pilietiškiems ir savanoriško darbo nebijantiems studentams, taip pat atsižvelgta ir į studijų rezultatus. Pasak J. Čepkausko, realiausi kandidatai buvo studentai, kurie ir gerai mokosi, ir dalyvauja visuomeninėje veikloje.

Šiais metais stipendijas tobulėjimui galės panaudoti šių mokslų sričių studentai: socialinių mokslų Agnė Kadišaitė, Aurimas Jozeliūnas, Aina Zentelytė, Skaistė Chmeliauskaitė, technologijos mokslų Naglis Ausmanas, Vytautas Urbonavičius, meno studijų Jurgita Pajuodytė, humanitarinių mokslų Eglė Šliurpaitė, fizinių mokslų Vaida Godvišaitė ir Simonas Bulota.

REKLAMA
REKLAMA

„Gerokai sumažėjus skatinamųjų stipendijų aukštosiose mokyklose skaičiui, labai svarbu palaikyti glaudų ryšį su perspektyviausiomis verslo, viešojo ir valstybinio sektoriaus įstaigomis. Be bendradarbiavimo šiandien sunkiai įsivaizduojamas aukštojo mokslo studijų tobulinimas“, – teigia Martynas Ubartas, KTU studentų reikalų direktorius.

Praėjusiais metais gautas 1000 litų „Danske“ banko vardines stipendijas studentai panaudojo įvairiai: projektams užsienyje, mokslams, ateities investicijoms, verslo pradžiai, taip pat ir pramogoms.

KTU studentams, atsižvelgiant į studijų rezultatus bei aktyvią visuomeninę veiklą, be valstybės numatytos finansinės paramos, teikiamos vardinės rėmėjų ir įmonių įsteigtos stipendijos. Šiuo metu Universitetas yra pasirašęs apie 50 tokio pobūdžio sutarčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų