REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje šiandien apsilankiusi parlamentarė Agnė Zuokienė buvo užsipulta dėl darbo grupės, kuriai pati vadovauja, veiklos. Ši darbo grupė svarstė biobankų (biobanke saugomi biologiniai žmogaus mėginiai ir su jais susijusi klinikinė informacija, naudojama mokslinei ir industrinei veiklai, vystant biomedicininius tyrimus, – red. past.) teisinio reguliavimo klausimus. Parlamentarė Dangutė Mikutienė įsitikinusi, kad A. Zuokienė supainiojo interesus.

REKLAMA
REKLAMA

Per posėdį A. Zuokienė replikavo, kad tikrai miega su Artūru Zuoku, tačiau dėl to, kad sostinės meras yra jos vyras, dar nepainioja viešų ir privačių interesų: „Nesijaučiu, kad kažką būčiau supainiojusi. Seimo nariai, kurie nenori dirbti kelia intrigas. Bet tie dokumentai yra viešai prieinami, o ne slapti.“

REKLAMA

Repliką apie A. Zuoką išgirdusi D. Mikutienė atšovė, kad A. Zuokienės žodžiai tik įrodo šios supratimo lygį. „Skambinimas savo partijos kolegoms ir tam tikros informacijos prašymas nėra tinkamas elgesys. O kas dabar išsiaiškins, kaip Vilniaus savivaldybėje atsirado dokumentai. Noriu, kad būtų svarstomas A. Zuokienės elgesys ir komentarai. Ne apie įstatymo pataisas eina kalba. Kalbu apie darbo organizavimo tvarką. Seimo nariai buvo įžeisti šios darbo grupės elgesiu“, – pasipiktinusi kalbėjo D. Mikutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Po trumpo posėdžio A. Zuokienė Balsas.lt pasakojo: „Čia politinė kova. Neįsivaizduoju, kuo įžeidžiau komisijos narius. Vyko elementarus darbo grupės posėdis. Dėl biobankų įstatymo. Diskutavome. Tikrai labai sudėtingas įstatymas, kuris kelia daug aistrų. Nežinau, kodėl esu kaltinama? Nesuprantu, kodėl? D. Mikutienė bandė atskirti, kad kalbama ne apie turinį, o apie formą. Tikrai neturiu ką pasakyti. Šioje vietoje nėra ką daryti. Žmogus turi rinktis žodžius, kai kalba apie kitą asmenį. Dergdamas kitą tikrai netapsi švaresniu. Dėl minėto įstatymo jaučiu didžiulę paramą iš medikų bendruomenės, galbūt todėl man ir pavydi.“

A. Zuokienė dar kartą pakartojo, kad jos vyras šioje istorijoje iš viso ne prie ko. „Tokiu atveju kiekvienas klausimas gali užkliūti. Negaliu kalbėti apie pensijas, nes mano mama pensininkė, negaliu kalbėti apie darželius, nes vaikas lanko darželį. Nesuprantu, aš esu vilnietė ir man rūpi Vilniaus klausimai. Ir ateityje kalbėsiu apie sostinei svarbius klausimus. Ir jokių interesų painiojimo aš nematau. Net įjungusi visą fantaziją“, – pokalbį užbaigė A. Zuokienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų