REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurios greitųjų kreditų įmonės iki 30 proc. paskolų išduoda bedarbiams, du trečdaliai klientų vėluoja sumokėti įmokas. Tą rodo preliminarūs Lietuvos banko tyrimo rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai kuriose įmonėse du trečdaliai klientų vėluoja [grąžinti įmokas], tai kelia tam tikrų įtarimų, ar tos įmonės nesistengia suteikti kreditus tokiems klientams, kurie, tikėtina, nesugebės grąžinti kredito. Ir tada tokia įmonė galės pelnytis iš baudų, delspinigių ir kitais būdais“, – Lietuvos radijui sakė Lietuvos banko Priežiūros tarnybos vadovas Vytautas Valvonis.

REKLAMA

Jo teigimu, kai kuriose bendrovėse iki 30 proc. visų paskolų, išduotų per paskutinius metus, suteikta bedarbiams.

„Tai rodo, kad skolinimasis vykdomas ne visai atsakingai. Tai mums kelia tam tikrų pamąstymų. Kai pabaigsime visą tyrimą, galbūt siūlysime tam tikrus teisės aktų patobulinimus, kaip pakeisti skolininkų rizikos vertinimą“, – teigė V. Valvonis.

Gegužę Lietuvos bankas paskelbė atliekantis tyrimą dėl šalyje veikiančių greitųjų kreditų bendrovių. Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas tuomet išskyrė tris probleminis sritis, į kurias tyrimo metu kreipiamas dėmesys: „Tai – ar pakankamas klientų mokumo vertinimas. Antra – ar skolinimas vyksta atsakingai. Trečia – agresyvi rinkodara ir reklama. Iš tiesų vartojimo kreditų portfelis greitai auga, šiuo metu greitieji kreditai siekia maždaug 80 mln. litų, per devynis 2011 m. mėnesius išaugo beveik du kartus“, – gegužę kalbėjo V. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų