REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nustačius pažeidimus audituojant banko „Snoro“ veiklą „Ernst & Young“ auditoriui Ramūnui Bartašiui naikinamas auditoriaus vardas, o audito bendrovei nurodyta ištaisyti nustatytus trūkumus, skelbia Audito ir apskaitos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnyba, pernai lapkričio mėnesį pradėto tyrimo metu, nustatė, kad R. Bartašius tvirtindamas „Snoro“ 2010 metų ataskaitas nesilaikė skepticizmo požiūrio ir nesurinko pakankamų tinkamų audito įrodymų, kad sumažintų audito metu nustatytas rizikas iki priimtinai žemo lygio.

REKLAMA

Todėl, pasak Tarnybos, jo nuomonė apie „Snoro“ 2010 metų finansines ataskaitas buvo nemodifikuota nepagrįstai.

Be to, jis nesivadovavo bendraisiais nepriklausomo auditorio tikslais ir audito atlikimo pagal tarptautinius audito standartais.

„Ernst & Young“ nurodyta iki gruodžio 15 dienos ištaisyti Tarnybos tyrimo metu nustatytus trūkumus.

Bendrovė per 30 dienų sprendimą gali apskųsti.

„Ernst & Young“ komentaras:

Esame įsitikinę, kad banko „Snoras“ 2010 m. finansinių ataskaitų auditas, kuriam vadovavo auditorius Ramūnas Bartašius, buvo atliktas pagal galiojančius audito standartus. Mes laikomės audito nuomonės, kuri buvo pareikšta 2011 m. kovo 10 d.

REKLAMA
REKLAMA

UAB „Ernst & Young Baltic“ supranta būtinybę ištirti banko „Snoras“ bankroto priežastį ir bendradarbiauja su visomis už tyrimą atsakingomis institucijomis. Tačiau mes nesutinkame su „Snoras“ Audito ir apskaitos tarnybos (AAT) pateiktomis išvadomis. Manome, kad AAT auditą vertino pagal vėliau paaiškėjusias aplinkybes, tarp kurių buvo banko nacionalizavimas ir jo vadovybei bei akcininkams pareikšti įtarimai dėl įvairių nusikalstamų veikų. Taip pat AAT iškėlė tarptautiniuose audito standartuose auditoriams nustatytą pakankamo užtikrinimo* kartelę taip, tarsi auditorius turėtų gauti absoliutų, o ne pakankamą užtikrinimą. Tai yra nepriimtina ir neleidžia objektyviai įvertinti atlikto audito.

Dėl tolimesnių veiksmų ginant savo poziciją spręsime nuodugniai išnagrinėję AAT dokumentus dėl paskirto nurodymo ir drausminės nuobaudos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų