REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinia, ne visos programėlės „Android“ operacinėje sistemoje yra vienodai geros, o kai kurios apskritai padaro daugiau žalos, nei naudos. Apie tai kalba ir eksperimentą atlikę mokslininkai iš Purdue universiteto (JAV), kurie liejo paskutinį prakaitą, kad galėtų surasti neefektyvių „Android“ programėlių.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau mokslininkai jau buvo išsiaiškinę, jog kai kurios programėlės naudoja per daug sisteminių resursų reklamai rodyti (kaip pavyzdį galima nurodyti populiarųjį „Angry Birds“). Dabar aptikta, jog daugelis sprendimų, esančių el. parduotuvėje „Google Play“, naudoja maitinimo valdymo API, kurios turi rimtų klaidų.

REKLAMA

Kalbant konkrečiau, amerikiečių mokslininkai aptiko programų, kurios naudoja energijos valdymo API bei „Android“ esantį „Wave Lock“ funkcionalumą bei neleidžia išmaniesiems telefonams pereiti į „miego režimą“ ir taip sutaupyti energijos.

Teigiama, jog maždaug ketvirtadalis programinės įrangos kūrėjų naudoja energijos valdymo API neteisingai, o tai gresia visai realiomis problemomis – baterija gali visiškai išsikrauti vos per penkias valandas. Reikia pabrėžti, jog nurodyta problema yra gana paplitusi, kadangi iš 187 ištestuotų programų 42 turėjo minėtų klaidų. Taigi, dar kartą galime įsitikinti, jog kiekybė nebūtinai atitinka kokybę“: didelis programėlių (ypač nemokamų) pasirinkimas yra geras dalykas, tačiau dažnai gali tekti sumokėti tikrai didelę kainą kiek vėliau, ir tai gali tekti daryti kiekvieną dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų