REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Facebook“ ruošiasi įsigyti veidų atpažinimo „startup'ą“ „Face.com“ už 55-60 mln. JAV dolerių, skelbia „Reuters“ pasitelkdami savo šaltinius. „Face.com“ technologija yra naudojama didžiausiame pasaulio socialiniame tinkle. Ji padeda atpažinti veidus nuotraukose ir jas pažymėti.

REKLAMA
REKLAMA

Šis sandoris susiprins patį populiariausią „Facebook“ bruožą – nuotraukų dalinimąsi ir žymėjimą, tačiau technologijos įsigijimas sukėlė susirūpinimą dėl vartotojų privatumo.

REKLAMA

Šaltiniai, susipažinę su sandorio detalėmis, sakė, kad „Facebook“ mokės už „Face.com“ grynaisiais bei akcijomis ir yra pasiruošęs išleisti iki 60 mln. JAV dolerių.

Tikimasi, kad sandėris įvyks artimiausiomis savaitėmis.

Izraeliečių įmonė „Face.com“ surinko beveik 5 mln. JAV dolerių iš investuotojų, įskaitant Rusijos paieškos tinklalapį „Yandex“. Savo veiklą ji pradėjo 2009 metais.

„Face.com“ programėlė naudoja „Facebook“ nuskaitymo sistemą, kuri nuskanuoja naujai įkeltas nuotraukas, palygina veidus su senomis nuotraukomis ir tada bando suderinti veidus bei siūlo vardus žymėjimui. Kai randamas atitikmuo, „Facebook“ įspėja žmogų, keliantį nuotrauką ir kviečia jį pažymėti žmogų nuotraukoje.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakydamas į JAV ir Europos privačių advokatų skundus, „Facebook“ pernai palengvino šios kontroversiškos programos išvengimo galimybę. Taip bandoma sumažinti nerimą dėl vartotojų privatumo.

Šis sandoris tęsia „Facebook“ pirkinių grandinę, besitęsiančia pastaruosius mėnesius. Didžiausias jų – nuotraukų dalijimosi programa „Instagram“, už kurią „Facebook“ moka 1 mlrd. JAV dolerių. Tokia suma paskatino JAV institucijas pradėti tirti šį sandorį.

„Facebook“ akcijos, kurios ir toliau kainuoja mažiau už pradinę gegužės mėnesį pasiūlytą kainą, pirmadienį prekybą užbaigė 4,7 proc. brangimu. Dabar viena akcija kainuoja 31,41 JAV dolerio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų