REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė Irena Degutienė tikisi, kad parlamentarai, antradienį po svarstymo pritarę Visagino atominės elektrinės (AE) statybai, išreikš palaikymą ir galutiniame balsavime. Galutinis balsavimas Seime dėl Visagino AE vyks ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai noriu pasidžiaugti, kad nors diskusijos dėl atominės jėgainės buvo išties įnirtingos ir daug ką apimančios, (...) bet tikrai išsakyta pozicija 72 Seimo narių, kurie, pabrėžiu, nebuvo vien tiktai priklausantys valdančioms partijoms arba valdančiai koalicijai, bet ir opozicijai priklausantys Seimo nariai. Manau, kad tai yra geras požymis ir todėl dabar jau viltingai žiūriu ir į ketvirtadienio dieną, kuomet bus šitie įstatymai priimami, ir viliuosi, kad panašiu balsu skirtumu bus šis įstatymas ir priimtas“, – trečiadienio rytą interviu „Žinių radijui“ kalbėjo parlamento vadovė.

REKLAMA

I. Degutienė pabrėžė koncesijos sutarties su strateginiu investuotoju „Hitachi“ dėl Visagino AE statybos svarbą, dėl kurios parlamentarai balsuos trečiadienį.

Seimo Pirmininkė atkreipė dėmesį, kad šiuo metu Lietuva, importuodama iš vieno šaltinio daugiau kaip 75 proc. suvartojamos elektros energijos, nėra saugi. Esą, remiantis tarptautine praktika, šalis nesaugi, jeigu importuojama daugiau kaip 10-15 proc. elektros energijos. Lietuva neturi konkurencingų elektrinių ir Visagino AE būtina siekiant užtikrinti patikimą ir konkurencingą elektros tiekimą. Be to, Lietuvoje ateityje išaugs elektros energijos poreikis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkė apgailestavo, kad apie planuojamą statyti Visagino AE yra per mažai aiškinama visuomenei paprasta „žmonių kalba“. Tuo tarpu jėgainės statybai oponuojanti pusė viešųjų ryšių prasme yra stipresnė.

„Vyriausybės viešųjų ryšių klausimas, tikrai, kaip visada, gana komplikuotas ir nepakankamas. Per mažai aiškinama kompetentingai ir suprantama žmonių kalba“, – teigė Seimo vadovė.

ELTA primena, kad antradienį Seimas po svarstymo pritarė Atominės elektrinės įstatymo pakeitimo projektui. Šis pritarimas reiškia, kad Visagino atominės elektrinės projektas gali būti vykdomas toliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

72 Seimo nariai balsavo už, 18 – prieš, 32 susilaikė.

Vieningai už projektą balsavo valdantieji: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų ir centro sąjungos bei Liberalų sąjūdžio frakcijų nariai. Projektą palaikė ir dauguma opozicinės Darbo partijos narių. Tuo tarpu dauguma Tvarkos ir teisingumo partijos frakcijos narių, mišrios Seimo narių grupės narių, taip pat visi Krikščionių partijos ir Socialdemokratų partijos frakcijos nariai balsavo prieš arba susilaikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų