REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metai iš metų Rytų Europa buvo neatrasta žemyno pusė, pilna architektūros lobių, įstabių kraštovaizdžių ir dūzgiančių miestų. Nesvarbu, ar jūs Rytų Europoje lankotės pirmąjį kartą, ar grįžtate „pakartotinės dozės“ – nusivylę neliksite. Vienas įtakingiausių kelionių tinklalapių „Lonely Planet“ pristato šių metų lankomiausių rytų Europos vietų dešimtuką.

REKLAMA
REKLAMA

Julijos Alpės, Slovėnija

Slovėnija - tarp Adrijos jūros ir Alpių (20minutos.es nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Slovėnija - tarp Adrijos jūros ir Alpių (20minutos.es nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Julijos alpės - tai Pietinių Klintinių Alpių dalis, kuri tęsiasi į šiaurės rytus Slovėnijos ir Italijos teritorijomis. Beveik visą parko teritoriją Slovėnijoje užima Triglavo nacionalinis parkas, o svarbiausia jo vieta Triglavo kalnas. Tai aukščiausias Julijos Alpių taškas virš jūros lygio iškilęs net 2 864 m.

REKLAMA

Sarajevas, Bosnija ir Hercegovina

1990-aisiais metais Sarajevas buvo ant išnykimo ribos, tačiau šiandien tai jaukus, ryškus ir jau daugelio turistų pamėgtas rytų Europos vasaros kelionių maršrutas. Beje, tai puiki vieta ir žiemos atostogoms, galinti pasiūlyti šaunius slidinėjimo kurortus.

Mleto sala, Kroatija

Iš visų Adrijos jūros salų, Mleto (ital. Meleda) sala, turbūt, labiausiai viliojanti. Net 72 procentai salos ploto nuklota miškais, o likusioji dalis išmarginta laukais, vynuogynais ir nedidelėmis gyvenvietėmis. Pradėkite savo atostogas keltu iš Dubrovniko ir baikite pėsčiųjų žygiu, pasivažinėjimais dviračiais ir pasiplaukiojimais baidarėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Orheiul Vechi, Moldova

Orheiul Vechi - senovinė gyvenvietė ant Reut upės kranto, Moldovoje. Šioje teritorijoje buvo du viduramžių miestai, iš kurių vienas įkurtas Aukso Ordos. Čia galima aplankyti vienuolyną uoloje, tvirtovę statytą VIII - III a. pr. Kr., viduramžių miesto įtvirtinimus ir kitų viduramžiškų reliktų.

Talinas, Estija

Talinas (Makalius.lt skaitytojos nuotr.) (nuotr. Gamintojo)Talinas (Makalius.lt skaitytojos nuotr.) (nuotr. Gamintojo)

Šiandieninis Talinas garsėja netikėtinais architektūros deriniais. Pavyzdžiui, XXI amžiaus stiklo pastatai ir dangoraižiai stūkso greta viduramžius menančių miesto mūrų. Tai išties jaukus ir šiltas miestas, kviečiantis patirti ne tik aktyvių pramogų, bet ir pasigrožėti kultūriniais bei istoriniais paminklais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Loketas, Čekijos respublika

Pagal kelių kokybę Čekija užima 79 vietą pasaulyje. SXC nuotr. (nuotr. Balsas.lt)Pagal kelių kokybę Čekija užima 79 vietą pasaulyje. SXC nuotr. (nuotr. Balsas.lt)

Įsikūręs Ohře upės vingyje, Loketas yra žavingas miestas su dar įspūdingesne Loketo Pilimi. Ant upės kranto stovinti pilis, tarsi išauga iš kalnų ir ji yra viena iš populiariausių lankomų turistinių vietų Čekijoje. Taip pat Lokete verta aplankyti Karlovy Vary tvirtovę ir Šventojo Wenceslav bažnyčią. Ištisus metus šiame mieste verda kultūrinis gyvenimas, vyksta koncertai ir įvairios šventės.

Torunė, Lenkija

Pirmasis dalykas, kuris jus nustebins Torunėje, - tai milžiniškos raudonų plytų bažnyčios. Jos net labiau panašesnės į tvirtoves, nei į šventųjų vietas. Miestas taip pat garsėja gotikos stiliaus architektūra, nuo kurio ir kilo savitas lenkiškas reklaminis šūkis: gotyk na dotyk (liet. palieskite gotiką).

REKLAMA

Ždiar, Slovakija

Ždiar miestelis yra įsikūręs tarp Belianske Tatrų ir Spišska Magura kalnų. Čia atvykstantys turistai gali susipažinti su senąja slovakų folkloro kultūra ir smagiai paslidinėti. Ždiaras jau yra žinomas nuo XVI amžiaus. 100 m už kurorto prasideda miškai. Žiemą Ždiar tampa dideliu slidinėjimo centru.

Ryga, Latvija

Rygos senamiestis (nuotr.makalius.lr) (nuotr. Balsas.lt)Rygos senamiestis (nuotr.makalius.lr) (nuotr. Balsas.lt)

Ryga - tai didžiausias ir įspūdingiausias "art nouveau" (naujas menas) architektūros centras Europoje. Miestą puošia daugiau kaip 750 įvairiausių pastatų, o jaukus senamiestis primena pasakose minimus kraštovaizdžius su siaurais keliukais ir kvapą gniaužiančiomis pilimis.

REKLAMA

Minskas, Baltarusija

Minskas visiškai jus nustebins. Baltarusijos sostinė, nepaisant savo niūriai skambančio vardo, yra progresyvi ir moderni vieta. Mieste dėmesio nusipelno kavinės su bevieliu interneto ryšiu ir spalvingi naktiniai klubai. O kur dar suši barai ir meno galerijos. Minskas geriausiai tiks ne tradicinių kultūros lobių ieškantiems keliautojams, o visiems, susidomėjusiems tarybiniu periodu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų