REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo laikinoji tyrimo komisija, parlamentui turinti patarti, ar naikinti teisėjos Neringos Venckienės teisinę neliečiamybę, darbo laiku nebaigs. Žadama prašyti Seimo, kad komisija išvadas galėtų pateikti savaite vėliau, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo laikinajai tyrimo komisijai toliau sprendžiant, ar patarti Seimui naikinti teisėjos N. Venckienės teisinę neliečiamybę, netrūko aistrų.

REKLAMA

Nutarus, kad ateityje posėdžiai galbūt bus uždari, teisėjos šalininkai pratrūko ir ėmė įžeidinėti, grasinti kai kuriems komisijos nariams.

Skirstyti įsiaudrinusių N. Venckienės rėmėjų atskubėjo Seimo apsaugininkai, tačiau rimtesnių konfliktų išvengta.

„Neprimušė, ir tai gerai. Ką aš daugiau galiu pasakyti? Ištisai girdėjome komentarus, grasinimus, tad nemanau, kad bet kas galėtų normaliai dirbti tokiomis sąlygomis“, – kalbėjo Seimo laikinosios komisijos narė Dalia Kuodytė.

REKLAMA
REKLAMA

Į posėdį nekviesta atvyko ir teisėja N. Venckienė, tačiau komisija nutarė jos daugiau nebeapklausinėti – į klausimus ji atsakinėjo jau tris kartus.

Teisėja pareiškė, kad generalinis prokuroras komisijos narius laiko kvailio vietoje, atsisakantis pateikti jos globotos dukterėčios perdavimo operacijos filmuotą medžiagą.

Prokurorai sutinka pateikti tik 2010-ųjų lapkritį užfiksuotą N. Venckienės pasisakymą apie Panevėžio teismą. O ikiteisminio tyrimo medžiagos apie mergaitės perdavimą parlamentarai neišvys, nes, pasak prokurorų, joje yra neskelbtinos informacijos apie nepilnametę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisėja komisijai bandė patiekė pačios įrašytus ir surinktus garso bei vaizdo įrašus iš mergaitės perdavimo dienos. Tačiau teisėja atsisakė juos užregistruoti, todėl nuspręsta šios medžiagos neprijungti.

„Visą medžiaga, kurią gauna komisija, registruojama. Tai paprastas protokolinis dalykas, o N. Venckienė gal nežino, kaip elgtis“, – kalbėjo Seimo laikinosios komisijos pirmininkas Evaldas Jurkevičius.

„Ką man ten veikti? Jiems tiesa neįdomi. Pareiškime parašyta bet kas, įrodymų nepatiekia, o mano patiektus atmeta. (Generalinis prokuroras) Darius Valys Seimo narius laiko kvailio vietoje, įrašų nepateikia, kurie patvirtintų, ar aš padariau nusikalstamus veiksmus ,ar ne. Bet galiausiai aš pati iš interneto ištraukiau įrašą ir pateikia Seimo nariams, kur matosi iki vaizdo kamerų nusikimo vaizdas, o vėliau ir garsas. Tai jie prabalsavo, kad ir to neprijungia“, – pasakojo N. Venckienė.

Trečiadienį į posėdį kviečiamas prokuratūros atstovas.

Posėdyje greičiausiai bus apsispręsta prašyti Seimo komisijos darbą pratęsti savaitei.

Giedrius VITKAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų