REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ateinančią savaitę bus atidaryta per Thames'ės upę keliančių keltuvų linija Londone. Inžinieriai laimėjo kovą su laiku, ir keltuvai pradės savo veiklą prieš pat Londono olimpines žaidynes, skelbia „London Evening Standard“.

REKLAMA
REKLAMA

Meras Borisas Johnsonas pirmadienį pranešė, kad pirmoje keltuvų linija tarp Greenwich'o ir Karališkųjų dokų bus atidaryta birželio 28 dienos vidurdienį. Anksčiau buvo baimintasi, kad ambicingas 45 milijonus svarų kainavęs projektas nebus užbaigtas laiku, iki liepos 27 dieną prasidedančių olimpinių žaidynių.

REKLAMA

Taip pat paskelbti ir šio transporto tarifai. Kelionė į vieną pusę naudojantis „Oyster“ išankstinio apmokėjimo kortele kainuos 3.20 svarų, o mokant grynais – 4,30 svarų.

Keleiviai taip pat galės rinktis ir apžvalginę kelionę nesustojant, kurios metu mėgausis miesto, Canary Wharfo ir Thames'ės užtvankos vaizdais. Už tokią pramogą „Oyster“ naudotojams teks pakloti 6,40 svarų.

Norintiems dažniau pasinaudoti keltuvų paslaugomis siūlomas daugkartinis „dažno skraidytojo“ bilietas, kainuojantis 16 svarų, su kuriuo vienam žmogui bus galima atlikti 10 kelionių.

Londono asamblėjos nariai pareiškė, kad aukšti keltuvų tarifai yra „stebinantys“. Nepaisant to, tikimasi, kad paslauga taps populiari.

Iš viso keleivius kels 34 keltuvai, judantys ant įtemptų lynų. Per valandą jie galės perkelti 2500 keleivių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų