REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvieną dieną vis daugiau smulkiojo verslo atstovų duomenų saugojimui renkasi debesų kompiuterijos technologijas. Šios technologijos leidžia failus talpinti internete, o ne kietuosiuose diskuose ar asmeniniuose serveriuose. Atsitiktine tvarka pateikiame jums penkis geriausius debesų kompiuterijos produktus.

REKLAMA
REKLAMA

„Amazon Web Service“

„Amazon Web Service“ gali būti naudojamas kaip duomenų bazė jūsų failams. Šis „Amazon“ produktas kainuoja palyginti nedaug, o svarbiausia – veikia „pay-as-you-go“ mokėjimo principu (moki tik gavęs prekę ar paslaugą). Taigi, jokių sutarčių ar išankstinių mokėjimų. Paslauga ganėtinai lanksti ir nesunkiai pritaikoma kiekvieno individualiems poreikiams. „Amazon Web Service“ leidžia savo klientams užsisakyti ar atsisakyti papildomo paslaugų tada, kai jiems to reikia.

REKLAMA

„Windows SkyDrive“

Naujasis „Microsoft Windows“ operacinių sistemų šeimos narys „Windows 8“ turės savyje integruotą „SkyDrive“. Todėl visi, kurie jau bus spėję įsigyti „Windows Live“ ID, nemokamai galės naudotis šia debesų kompiuterijos paslauga. Galimybė turėti papildomus 25GB duomenų talpinimui skamba išties viliojančiai.

„SkyDrive“ suteiks galimybę dalintis dokumentais, todėl tai palengvins bendradarbiavimą su kolegomis. Šios paslaugos naudotojai netgi galės vienu metu dirbti tame pačiame „Word“ ar Excel“ dokumente bei realiu laiku matyti partnerio daromus veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

„iCould“

2011 metų pabaigoje „Apple“ pristatė „iCould“ paslaugą. Užsiprenumeravus „iCloud“, gaunama galimybe tinkle talpinti failus ir dokumentus. Tam jums skiriama asmeninė duomenų saugykla. Taip pat čia talpinami dokumentai gali būti pasiekiami nesisiunčiant jų į savo kompiuterį ar serverį. Tai, žinoma, gerokai paspartina jūsų darbą.

„iCloud“ siūlo jums talpinti savo paveikslėlius, programėles, muziką ir dokumentus. Visą tai galima pasiekti naudojant bet kurį „Apple“ įrenginį, tad vieta ar laikas tampa nebesvarbūs. Paslauga vienu metu gali naudotis keli asmenys. Jeigu jau naudojate kokį nors „Apple“ įrenginį - „iCloud“ jums, ko gero, yra geriausias debesų kompiuterijos pasirinkimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Google Apps“

Turbūt nebėra sferos, kurioje „Google“ dar nebūtų spėję pasižymėti. Ne išimtis ir debesų kompiuterija. Čia „Google“ siūlo nemokamą „Google Apps“ paslaugą, kuri suteikia daug skirtingų galimybių, tokių kaip: Gmail, Google Talk ar Google Translate. Tačiau jei esate pasiryžę susimokėti už „Google Apps“ versiją verslui – galimybių spektras gali būti dar didesnis. Lietuvoje gerai žinomas parduotuvių tinklo šūkis „apie viską pagalvota“ puikiai tinka ir „Google“ gaminiams. „Google Apps“ pasirūpins klientų teisiniais klausimais bei, žinoma, saugumu.

REKLAMA

Paslaugos verslui versijos teikiamos galimybės: Bussines Gmail, Google Calendar, Google Docs ir Google Sites.

„Dropbox“

Nors šis produktas savo užnugaryje neturi garsios kompanijos pavadinimo, tačiau vis viena yra mėgstamas vartotojų. Kaip ir dauguma debesų kompiuterijos paslaugų, „Dropbox“ siūlo dokumentų ir failų talpinimo paslaugas. Viskas, kas tik patalpinama, gali būti pasiekta ir bet kurio mobilaus prietaiso ar operacinės sistemos. Tereikia tik prieigos prie interneto.

Kiekvienas užsiregistravęs „Dropbox'o“ paslaugas, nemokamai gauna 2 GB duomenų talpinimui. Už pirmuosius 50 GB prašomas dešimties dolerių užmokestis. Jei jums to neužtenka, už dvidešimt dolerių per mėnesį galite gauti dar 100 GB. „Dropbox“ suteikia jums pilną savo duomenų kontrolę. Taip pat siūlo programėles mobiliems įrenginiams, todėl priėjimas prie dokumentų tampa iš tiesų paprastas.

Šiuo metu siūlomos devynios galybės debesų kompiuterijos paslaugų, tačiau šios penkios laikomos geriausiomis. Geriausiojo vardas lengvai neužsitarnaujamas, tad galima manyti, jog šie produktai tokiais laikomi nebereikalo.

Gytis Bielskus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų