REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį paaiškėjo šešiolika 2012/13 m. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) „Carlsberg“ taurės II etapo porų. Jas burtų keliu nulėmė turnyro pirmajame etape Vilniaus „Prelegentų“ ekipai atstovavęs vienas tituluočiausių mūsų šalies futbolininkų Edgaras Jankauskas, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

Nustebino dalyvių skaičius

Pernai žaidėjo karjerą  baigęs ir sezoną Maskvos „Lokomotiv“ klube trenerio asistentu dirbęs E.Jankauskas vis dar neatsisako savo malonumui išbėgti į aikštę. UEFA Čempionų lygos laimėtojas prisijungė prie praeityje žinomų žaidėjų ir pramogų pasaulio atstovų savo gretose turinčios mėgėjiškos „Prelegentų“ komandos.

REKLAMA

Jos gretose 37 metų E.Jankauskas pats žaidė pirmojo LFF „Carlsberg“ taurės etapo rungtynėse ir įvarčiu prisidėjo prie pergalės 6:2 prieš Vilkaviškio „Širvintą“.

„Vis dar traukia pažaisti pačiam, be to norėjosi numesti svorio. Buvo įdomu, smagiai pajudėjome ant  kokybiškos naujos LFF stadiono aikštės, paprakaitavome. Jei bus galimybių – rungtyniausiu ir toliau“, - teigė žinomas futbolininkas.

Jį maloniai nustebino turnyro dalyvių skaičius: „Burtus traukti teko bene pirmą kartą. Net nežinojau, kad dalyvauja tiek daug komandų -  ne tik iš Vilniaus ir Kauno, bet ir mažesnių miestelių. Tai labai sveikintina.“

REKLAMA
REKLAMA

Į kovą įsijungė trys I lygos komandos

Antradienį LFF būstinėje E.Jankauskas ištraukė turnyro antrojo etapo burtus.  Šiame etape iš viso dalyvauja 32 ekipos: 15 pirmojo etapo porų nugalėtojų, 14 burtų keliu patekusių komandų ir 3 antrojo pagal pajėgumą diviziono - LFF I lygos – debiutantės: Vilniaus „Granitas“, Vilniaus „Polonija“ ir Palangos „Palanga“.

Jų laukia varžovai iš skirtingų divizionų. „Palangos“ futbolininkai susitiks su II lygos Pietų zonoje į pirmąjį ketvertą patenkančia Kazlų Rūdos „Šilo“ komanda, Vilniaus „Granitas“ svečiuosis sostinės pirmenybėse žaidžiančio „Ozo“ aikštėje, o Vilniaus „Polonija“ susitiks su „Žalgirio“ sirgalių komanda „Pietų IV“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrajame taurės etape iš viso bus penki Vilniaus komandų derbiai, tarp kurių bus ir „Prelegentų“ dvikova su II lygos Pietų zonoje žaidžiančia „Rotalio“ ekipa.

Burtai suvedė ir dvi į II lygos medalius pretenduojančias ekipas - Pietų zonoje žaidžiančius Vilniaus "Gariūnus“ ir Vakarų zonos lyderį Radviliškio „Lokomotyvą“.

II etapo rungtynes planuojama sužaisti iki liepos 8 dienos. 2012/13 metų LFF „Carlsberg" taurės sezone iš viso dalyvaus 63 komandos. Dvi „General Financing A lygos“ vienuolikės žaisti pradės nuo ketvirto etapo, o visi stipriausi Lietuvos klubai - nuo penktojo.

REKLAMA

LFF taurės burtai (nuotr. LFF.lt/Valdo Knyzelio)LFF taurės burtai (nuotr. LFF.lt/Valdo Knyzelio)

2012/13 m. LFF „Carlsberg“ taurės II etapo poros:

(Namų komanda ir jos lyga, svečių komanda ir jos lyga)

FK „Palanga“ (I lyga) –  Kazlų Rūdos „Šilas“ (II lyga, Pietų zona)

Klaipėdos „Sarema“ (III, Klaipėdos apskrities futbolo pirmenybės) – Vilniaus „Katastrofa“ (Sekmadienio futbolo lyga, B1)

Marijampolės „Ipūkis“ (III, Marijampolės AFF)  – Vilniaus „Pionieriai“ (SFL, A2 divizionas)

Vilniaus „Bekentas“ (II, P.) – Marijampolės „Švyturys“ (III, MAFF)

Vilniaus „Ozas“ (III, Vilniaus RFS) -  Vilniaus “Granitas" (I lyga)

Vilniaus „Viltis“ (SFL, A1) – Vilniaus „Ave.Ko“ (SFL , B2)

Kauno „United“ (III, Kauno AFF) – Vilniaus „Rytas“ (SFL, B2)

Kauno „Kaunas“ (III, KAFF) – Kauno „Spyris“ (II, P.)

Vilniaus „Gariūnai“ (II,  P.)– Radviliškio „Lokomotyvas“ (II, Vakarų zona)

Biržų „Rinkuškiai“ (III, Panevėžio AFF) –  Vilniaus „Taip“ (III lyga, VRFS)

Vilniaus „Aktas“ (III, VRFS)  – Klaipėdos „Jambo“ (II, V.)

Vilniaus „Peruno“ (SFL, B2) – Vilniaus „Kiemas“ (SFL, A)

Kybartų „Sveikata“ (II, P.)  – Vilniaus „GB United“ (SFL, A1)

Vilniaus „Rotalis“ (II, P.) – Vilniaus „Prelegentai“ (III, VRFS)

Vilniaus „Polonija“ (I) – Vilniaus „Pietų IV“ (SFL, B1)

Ukmergės „Spartakas„ (III, VRFS) – Šiaulių “Saulininkas" (III, Šiaulių AFF)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų