REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV įmonė „Data Systems & Solutions“ sutiko sumokėti 8,82 mln. dolerių baudą, kad būtų panaikinti kaltinimai kyšininkavimu, siekiant gauti užsakymų Ignalinos atominėje elektrinėje (AE).

REKLAMA
REKLAMA

Pasak JAV teisingumo departamento pranešimo, Virdžinijos valstijoje įsikūrusi „Data Systems & Solutions“ buvo apkaltinta sąmokslu pažeisti Korumpuotos veiklos užsienyje įstatymą ir jo pažeidimu, rašo Delfi.lt.

REKLAMA

Jungtinių Valstijų pareigūnai išsiaiškino, kad „Data Systems & Solutions“ mokėjo kyšius Ignalinos AE pareigūnams, kad gautų sutartis paslaugoms elektrinei teikti. Siekiant  nuslėpti šią schemą, kyšiai buvo perduodami per kelis JAV ir užsienio subrangovus, o subrangovai: „Pakartotinai čekiais ar pervedimais atliko mokėjimus aukštas pareigas einantiems Ignalinos AE pareigūnams“, – informuojama pranešime.

Tam, kad Teisingumo departamentas sutiktų dvejiems metams atidėti baudžiamąjį persekiojimą, o vėliau atmestų kaltinimus, įmonė sutiko sumokėti 8,82 mln. dolerių baudą ir įgyvendinti numatytas vidaus kontrolės priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų