REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Graikijos rinkimus laimėjo proeuropietiška partija, pritarianti taupymo priemonės ir likimui euro zonoje, „Citi“ ekonomistai ir toliau galvoja, kad Graikija atsisakys euro.

REKLAMA
REKLAMA

„Europos pareigūnai džiaugiasi rinkimų rezultatais, tačiau tuo pačiu parodė, kad nauja vyriausybė turi labai mažai vietos pakeisti dabartinę finansinės pagalbos programą“, – teigia „Citi“ analitikas Juergenas Michelas.

REKLAMA

„Citi“ nekeičia prognozės ir teigia, kad tikimybė, jog graikai pasitrauks iš euro zonos per ateinančius 12–18 mėnesių yra lygi 50–75 procentams.

„Rinkimų rezultatai sumažino riziką, kad Graikija pasitrauks iš euro zonos artimiausiu metu, tačiau nemenkas „Syriza“ vaidmuo parlamente ir jos galimybė organizuoti protestą prieš tolesnes taupymo priemones ir ilgalaikes struktūrines reformas verčia manyti, kad Graikija greičiausiai nepavyks išpildyti šiek tiek pataisyto ketinimų protokolo“, – teigiama „Citi“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad sekmadienį vykusius pakartoninius Graikijos parlamento rinkimus laimėjo partija „Naujoji demokratija“, surinkusi 30,04 proc. balsų. Antroje vietoje atsidūrė Alexis Tsipras vadovaujantis „Syriza“ (26 proc.).

Pirmadienio rytą rinkos optimistiškai sutiko rinkimų rezultatus, tačiau vėliau palūkanos už dešimties metų trukmės Ispanijos vyriausybės obligacijas išaugo iki rekordinės 7,21 proc. normos, indeksas „Euro Stoxx 50“ mažėjo 1,15 proc., euro kursas prieš dolerį taip pat mažėjo 0,37 procento (16.48 val. Lietuvos laiku).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų