REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italija ir Airija surems ginklus paskutinėse Europos čempionato C grupės rungtynėse. Apie patekimą į ketvirtfinalius svajojantiems italams yra būtina pergalė bei palankus rezultatas kitame grupės mače tarp Ispanijos ir Kroatijos vienuolikių.

REKLAMA
REKLAMA

Abu EURO 2012 mačus lygiosiomis sužaidusi Italija šiuo metu grupėje užima trečiąją vietą ir dviem taškais atsilieka nuo antroje vietoje esančių kroatų.

REKLAMA

Pirmadienio vakare Italija privalo laimėti ir tikėtis, kad ispanai įveiks kroatus arba rungtynės baigsis be įvarčių. Lygiosios 1-1 reikštų, jog į kitą etapą keliautų geresnį įvarčių santykį turinti rinktinė, o lygiosios 2-2 padovanotų kelialapį į ketvirtfinalį kroatams.

Spaudoje netrūko spekuliacijų, jog Ispanija ir Kroatija prieš rungtynes gali susitarti dėl lygiųjų 2-2, tačiau abiejų rinktinių žaidėjai ir treneriai suskubo paneigti sąmokslo teorijas.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo kalbų ir apie tai, jog Giovanni Trapattoni vadovaujama Airijos rinktinė „padovanos“ italams pergalę, tačiau pats strategas rungtynių išvakarėse surengtoje spaudos konferencijoje tokias kalbas kategoriškai paneigė.

Italų likimas Europos čempionate nebėra vien tik jų pačių rankose. Ar išsipildys Xavi pranašystė, jog iš C grupės išeis Ispanija ir Italija? Ar visgi Kroatijai pavyks pateikti siurprizą? O galbūt laukia dar viena sensacija? Visi atsakymai pirmadienį, 21:45 val. Lietuvos laiku.

Įdomūs faktai apie būsimus varžovus:

- Cesare Prandelli vadovaujama Italijos rinktinė įvairiuose turnyruose nepralaimėjo 14 oficialių rungtynių iš eilės (8 pergalės ir 6 lygiosios).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Abiejose EURO 2012 grupės rungtynėse „Azzurri“ po pirmo kėlinio pirmavo, tačiau antroje rungtynių pusėje varžovams leido išlyginti rezultatą.

- Italų gretose vieno įspėjimo iki diskvalifikacijos trūksta Christianui Maggio, Mario Balotelli, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci ir Riccardo Montolivo.

- Airija ir Italija tarpusavyje iš viso sužaidė 11 susitikimų, iš kurių italai pralaimėjo tik du, 7 laimėjo, dar du baigėsi lygiosiomis.

- Abiejose EURO 2012 rungtynės Airija nusileido varžovams bendru rezultatu 7-1.

- Airijos saugui Damienui Duffui pirmadienio mačas bus jau šimtasis vilkint rinktinės marškinėlius.

REKLAMA

Paskutiniai 5 mačai:

Italija - Italija 0-1 Urugvajus; Italija 0-1 JAV; Italija 0-3 Rusija; Ispanija 1-1 Italija; Italija 1-1 Kroatija.

Airija - Airija 1-1 Čekija, Airija 1-0 Bosnija ir Hercogovina, Vengrija 0-0 Airija, Airija 1-3 Kroatija; Ispanija 4-0 Airija.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

Italija (4-3-1-2): Buffon; Abate, Barzagli, Chiellini, Balzaretti; De Rossi, Pirlo, Marchisio; Motta; Cassano, Di Natale.

Airija (4-4-2): Given; O'Shea, Dunne, St Ledger, Ward; Duff, Andrews, Whelan, McGeady; Keane Long.

Rungtynių teisėjas: Cüneyt Çakır (Turkija).

Vieta: Lenkija, Poznanės Municipalinis stadionas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų