REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prisimenate, kaip mes pačios vaikystėje mėgindavome nuspalvinti savo nagus flomasteriais arba paseilinę klijuodavome prie nagų gėlių žiedlapius, imituodamos ryškiaspalvį nagų laką? Niekas nuo tų laikų nepasikeitė.

Prisimenate, kaip mes pačios vaikystėje mėgindavome nuspalvinti savo nagus flomasteriais arba paseilinę klijuodavome prie nagų gėlių žiedlapius, imituodamos ryškiaspalvį nagų laką? Niekas nuo tų laikų nepasikeitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažosios damos, taip pat kaip ir mes kadaise, nori būti žavios ir gražios nuo galvos iki pat pirštų galiukų. O vasara, atvirų basučių ir basų kojų metas, diktuoja savas taisykles. Taigi metas pakalbėti ir apie mergaičių pedikiūrą.

REKLAMA

Kojyčių šildymas

Vaikų pedikiūrui nenaudojamas nei šveitiklis, nei pemza, nei juolab negyvoms odelėms apipjaustyti skirti peiliukai. Vaiko oda dar neturi apsauginio sluoksnio, ji yra itin švelni, greitai pažeidžiama. Panaudojus šveitiklius galima sulaukti net atvirkščio rezultato: oda sutrūkinės, sugrubs. Vienintelis dalykas, kuriuo galima pakeisti šveitiklius tai vonioms skirta jūros druska. Sudrėkinkite saują druskos šiltu vandeniu ir lengvai pamasažuokite ja pėdutes. To pakaks kad nušveistumėte nešvarumus ir negyvas ląsteles nuo odos paviršiaus.Taip pat mažas kojytes galima pamirkyti ir vandens vonelėje. Galite į vonelę įlašinti ir keletą lašų eterinio aliejaus ar įpilti kvapnios žolelių arbatos. Tokia vonelė gali suteikti raminamąjį arba žvalinamąjį efektą. Viskas priklauso nuo to, kokius aromatus pasirinksite. Svarbiausia – jų nepadauginkite, kvapas neturi būti pernelyg intensyvus.

REKLAMA
REKLAMA

Raminamoji vonelė kojoms

Užplikykite virintu vandeniu ramunėlių, lakišiaus, levandų, medetkų ir paprastosios sukatžolės. Palaikykite 20 minučių. Tada įpilkite šiek tiek nuoviro į šilto vandens vonelę. Pradėkite pedikiūrą. Žolelių aromatas mažylę ne tik nuramins, bet ir puoselės jos kojyčių odelę.

Nuotaiką kelianti vonelė

Karštame vandenyje išmaišykite keletą lašų eterinio apelsinų aliejaus ir žiupsnelį joduotos jūros druskos. Citrusinis aromatas kelia nuotaiką, o druska pamaitins odą mineralais.

Pieno vonelė

Pienas – puiki SPA priemonė, naudojama ne vieną amžių įvairioms grožio procedūroms visame pasaulyje. Pašildykite pieną, bet jo neužvirinkite. Atskieskite vandeniu tiek, kad užtektų nedidelei vonelei. Geriau kad pieno būtų daugiau nei vandens. Tokia vonelė pamaitins baltymais ne tik mergaitės pėdas, bet ir jūsų rankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tvarkome nagučius

Mažoms mergaitėms pedikiūro procedūra kur kas paprastesnė nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Čia nereikės karpyti odelės aplink nagą – ji dar apskritai nėra susiformavusi. Taip pat nebūtina koreguoti nago formos, užtenka dailiai apkirpti.Jei panagėse susikaupę nešvarumų, pašalinkite juos specialiu mediniu manikiūro pagaliuku. Apkirpkite nagučius manikiūro žirklutėmis. Jokiu būdu jų neapvalinkite – dėl to gali nagas įaugti į odą!Taip pat nereikia nagučių šlifuoti. Dildę naudokite tik tam, kad pakoreguotumėte patį nago galiuką. Vaikų nagučiai dar labai jautrūs, todėl jokių bereikalingų korekcijų geriau nenaudoti.

REKLAMA

Vaikiškas masažas

Pėdų masažas – neatsiejama pedikiūro dalis. Vaikui jis suteiks ne tik malonių pojūčių, bet ir bus naudingas sveikatai. Geriausia masažą atlikti su vaikišku kremu ar aliejuku. Paprastai jie nesukelia alergijos ir neturi pernelyg intensyvaus kvapo.Masažą pradėkite lengvu pėdos glostymu atviru delnu. Tada tęskite išilgai pėdos einančiais sukamaisiais judesiais. Galiausiai pastuksenkite visą pėdos paviršių pirštų pagalvėlėmis.

Nagų dizainas puošeivoms

Jei nagučius lakuosite – rinkitės tik specialius vaikiškus lakus. Suaugusiųjų arsenalas gali pakenkti dar iki galo nesusiformavusiems vaikiškiems nagučiams. Vaikams skirtose priemonėse nėra formaldehido, parabenų ir kitų kenksmingų cheminių komponentų. Šiuolaikiniai gamintojai pasirūpino, kad vaikams skirtų lakų paletė būtų nemažiau įvairi nei suaugusiųjų. Todėl parinkti tinkamą spalvą nebus sunku.

Piešti piešinėlius ant mažučių nagelių bus išties sudėtinga. Todėl ypatingomis progomis galite užklijuoti nagams skirtą lipduką – ieškokite jų specializuotose manikiūro reikmenų parduotuvėse.Jei norite, galite ir pati nupiešti ką nors nesudėtingo – pavyzdžiui, širdelę ar gėlytę. Taip pat visai paprasta nagučius papuošti tam tikrais raštais – pavyzdžiui, žirneliais, zebro dryžiais ar boružėlės taškeliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų