REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjo Jūrmalos trijų sportinių renginių dalyvių registracija: „Spice“ riedutininkų maratono, „Jūrmalas MTB“ maratono ir bėgimo pusmaratonio. Rungtynės įvyks rugpjūčio 5, rugpjūčio 26 ir rugsėjo 22 d. Išankstinė vaikų iki 12 metų registracija į visas tris rungtynes vyksta nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA

Užsiregistruoti dalyvauti maratone galima oficialiame tinklapyje www.maratoni.lv, „City Fitness“ sporto klubuose arba prekybos tinklo „Fans“ parduotuvėse, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA

„Spice“ riedutininkų maratonas – tai didžiausios riedučių sporto rungtynės Latvijoje. Šiais metais lenktynės vyks trimis distancijomis: Gutta sulu saldējuma – 14 km, 42 km ir vaikų trasa. Praeitais metais šiame maratone dalyvavo daugiau kaip 1000 dalyvių ir jis tapo tikra riedučių sporto švente. Verta pažymėti, jog šios rungtynės tuo pat metu vyksta ir kaip Latvijos riedučių sporto čempionatas.

„Jūrmalas MTB“ maratonas – tai vienintelės Vakarų Europoje vykstančios MTB (angl. – mountainbaik, liet. – kalnų dviračiai) rungtynės, kurių starto ir finišo linija yra paplūdimyje. „Jūrmalas MTB“ maratoną sudaro trys distancijos: 40 km, 90 km ir vaikų trasa. Be to, 90 km distancija yra įtraukta į tarptautinį (UCI) kalendorių, todėl šios lenktynės šiais metais taps vienintelėmis Latvijoje vykstančiomis tarptautinėmis kalnų dviračių rungtynėmis. Pažymėsime, kad dėka kokybiškos tarptautinio maratono „Jūrmalas MTB“ organizacijos pernai metais, Tarptautinė dviračių federacija šių metų 90-ies kilometrų važiavimui skyrė aukščiausią tarptautinę kategoriją – XCMS.

REKLAMA
REKLAMA

Jūrmalos bėgimo pusmaratoniai bus keturių distancijų: 21 km, 10 km, 5 km ir vaikų distancija. Dalis trasos (10 km ir 5 km distancijos) eis palei jūrą ir per Dzintari miško parką, todėl šios bėgimo rungtynės gerokai skirsis nuo kitų. Dalyviai turės galimybę bėgti ne tik tvankiomis gatvėmis, bet ir gaivinančiomis trasos atkarpomis, įkvepiant jūros ir pušų aromatus. Abi distancijos – tiek 10 km, tiek 5 km – yra sertifikuotos ir patvirtintos Latvijos Lengvosios atletikos federacijos. Šiais metais yra įtraukta nauja pusiau maratoninė distancija (21 km), kuri bus sertifikuota ir įtraukta į Tarptautinės maratonų asociacijos (AIMS) kalendorių. Šio bėgimo trasa eis asfaltu, o tai sudarys visas sąlygas pasiekti greičio rekordą bei pagerinti asmeninį rekordą.

Maratono organizatorius ir bendrovės „Alpha Baltic Sport“ vadovas Kaspars Tupinš praneša: „Organizuojamas jau trečiasis Jūrmalos maratonų sezonas. Esame patenkinti tiek tarptautiniu organizacijos kokybės vertinimu, tiek kasmetiniu dalyvių augimu, tiek teigiamais atsiliepimais. Paprastai tie, kurie dalyvavo ankstesniuose maratonuose, stengiasi sudalyvauti ir kituose, be to, jie kviečia prisijungti ir savo draugus, kolegas ir pažįstamus. Stengiamės parodyti ypatingą rūpestį ir profesionaliems sportininkams, kad jiems būtų įdomu dalyvauti, ir tiems, kuriems sportas – tai būdas aktyviai ilsėtis ir pramogauti bei kartu su gera kompanija pabūti gamtos prieglobstyje. Be to, maratone dalyvaujančioms šeimoms, kurioms svarbiausia ne rezultatas, skiriame specialius apdovanojimus už aprangą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų