REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Los Andžele bendrovė „Microsoft“ rengia žurnalistams skirtą pristatymą, kurio metu žada paskelbti „svarbų anonsą“. Manoma, kad tai bus pirmasis jos planšetinis kompiuteris.

REKLAMA
REKLAMA

Kvietimai spaudos atstovams į šį renginį buvo išsiųsti praėjusį ketvirtadienį, tačiau juose jokios papildomos informacijos nebuvo. Leidinio „All Things Digital“ žiniomis, šis renginys bus skirtas „Microsoft“ strategijai planšetinių kompiuterių rinkoje, o jo metu bus pristatytas pirmoji „Microsoft“ planšetė, sukurta kartu su verslo partneriais.

REKLAMA

„Microsoft“ gamina ne tik programinę, bet ir techninę įrangą. Korporacija supranta, kad norint geriau konkuruoti su „Apple“ būtina pateikti rinkai nuosavą planšetinį kompiuterį“, rašo leidinys.

Kai kurie apžvalgininkai linkę abejoti informacijos apie „Microsoft“ planus pradėti savo planšečių gamybą patikimumu. Pasak jų, siekiant šio tikslo bendrovei iškiltų įvairių problemų, pavyzdžiui, nežinia, kaip reaguotų jos partneriai, perkantys „Windows 8“ ir „Windows RT“ OS licenzijas savo pačių planšetiniams kompiuteriams. Be to,  kyla klausimas, kaip „Microsoft“ ruošiasi padaryti savo planšetinį kompiuterį tokį patrauklų ir išskirtinį, kad jis galėtų konkuruoti ne tik su „iPad“, bet ir daugybe kitų gamintojų planšečių.

REKLAMA
REKLAMA

Gandai apie „Microsoft“ neva ruošiamą planšetinį kompiuterį sklando jau nuo 2009 m. Tada buvo paskelbta informacija apie būsimą įrenginį kodiniu pavadinimu „Courier“. Jis buvo panašus į knygą ir turėjo du sensorinius 7 colių įstrižainės ekranus. Buvo skelbiama, kad toks kompiuteris turėtų pasirodyti 2010 metais.

Tačiau 2010-ųjų viduryje paaiškėjo, kad „Microsoft“ nutraukė šį projektą. Bendrovės atstovai tada komentavo, kad pagrindinis „Microsoft“ verslas – programinės įrangos gamyba, nors kartkartėmis inžinieriai ruošia ir naujo tipo įrenginių prototipus, leidžiančius įžvelgti tolimesnę skaitmeninės technikos raidą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų