REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausioje pasaulio šeimoje gyvena 181 žmogus, tačiau šis skaičius nuolat auga. Indijos kaimelyje Baktvange gyvenantis 67 metų vyriškis Zionas Chanas turi 39 žmonas, 94 vaikus, 33 vaikaičius ir 14 nuotakų. Visa šeimynėlė gyvena keturių aukštų 100 kambarių name, tačiau tik šeimos galva turi atskirą kambarį, o likusieji gyvena didžiulėse salėse. Namuose įrengta mokykla, dirbtuvės, tvartas, netoliese yra ryžių laukas ir sodas. Z. Chanas didžiuojasi tuo, kad jis negauna jokios paramos iš valstybės. Visi šeimos vyrai dirba dailidėmis, todėl pinigų maistui ir drabužiams pakanka.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, šeimoje galioja vos ne kariuomenės disciplina – visiems vadovauja 69 m. vyriausia žmona Zatianža, kuri organizuoja likusių žmonų, dukterų bei nuotakų darbus. Kasdien vakarienei papjaunamos 30 vištų, nulupama 60 kilogramų bulvių ir išverdama 100 kilogramų ryžių. Darbas virtuvėje prasideda anksti ryte, o baigiasi vėlai vakare, maistas ruošiamas ant atviros ugnies, kuri yra kūrenama visą laiką. Santuokines pareigas žmonos vykdo iš eilės, rotacijos būdu. Beje, šeimos galva labiau mėgsta jaunesnes žmonas, tačiau visos teigia, kad savo gyvenimu yra patenkintos ir gyvena be pykčių. Pavyzdžiui, 37 metų Ngauzali laiko save mylimiausia žmona, nes jau 18 metų ji kasryt šukuoja savo vyrą.

Jaunystėje Z. Chanas apskritai neketino vesti, nes matė, su kokiais sunkumais susiduria jo tėvas, kuris turėjo išlaikyti 7 žmonas. Dabar jis turi penkis kartus daugiau žmonų, o artimiausioje ateityje ketina išplaukti į tarptautinius vandenis ir planuoja ieškoti žmonos Jungtinėse Valstijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų