REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ES nutarė paskelbti draudimą tiekti Sirijai prabangos prekes. Užsienio žiniasklaidos teigimu, nutarta uždrausti tiekti prabangos prekes bei daiktus, kuriuos galima būtų panaudoti karo veiksmuose.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie apribojimai paskelbti tuo metu, kai situacija Sirijoje tampa vis labiau įtempta. Tiek vyriausybinė kariuomenė, tiek ir opozicija nededa didesnių pastangų taikai pasiekti.

REKLAMA

Taikių gyventojų kančios tik didėja, o šalyje buvę JT taikdariškos misijos stebėtojai laikinai sustabdė savo darbą.

ES teigimu, spaudimas Sirijai tik stiprės. Tuo tarpu kritikai teigia, kad tokiomis priemonėmis taikos pasiekti nepavyks.

Vakarai ragina Rusiją neberemti Sirijos vadovo ir leisti tarptautinei bendruomenei imtis griežtesnių veiksmų, tačiau Rusija, o dažnai ir Kinija nesutinka su Vakarų siekiu stipriau spausti Sirijos valdžią.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau buvo skelbiama, kad nepaisant šalyje vyraujančios konfrontacijos prabangos prekės keliauja į Damaską. Šalies prezidento sutuoktinė užsienyje pirkdavo papuošalus, brangius daiktus, drabužius.

ES paskelbė, kad į šalį negali būti importuojami brangūs vynai, karinėms reikmėms naudojamos prekės (pvz. dujokaukės), kai kurios buities prekės, prabangūs automobiliai ir kitas transportas.

Vis dėlto, ES leidžia į Siriją importuoti aukštos klasės gaminius, jei tik jie nėra prabangūs. Taip siekiama aprūpinti šalyje esančius užsienio piliečius, diplomatus ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų