REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turiu problemą. Esu jaunas vyras (man 27-eri), bet niekaip negaliu atlikti antro lytinio akto iš eilės. Kiek kalbėjau su draugais, visi teigia, kad du kartai per naktį jiems pavyksta be problemų. O man... Pasimylėti vieną kartą išeina be problemų ir aktas netrunka vos kelias minutes, tačiau nenorėčiau nuvilti savo merginos. Dabar yra įvairiausių seksualinę potenciją skatinančių vaistų. Gal man užtektų vienos tabletės ir problema išspręsta?

Turiu problemą. Esu jaunas vyras (man 27-eri), bet niekaip negaliu atlikti antro lytinio akto iš eilės. Kiek kalbėjau su draugais, visi teigia, kad du kartai per naktį jiems pavyksta be problemų. O man... Pasimylėti vieną kartą išeina be problemų ir aktas netrunka vos kelias minutes, tačiau nenorėčiau nuvilti savo merginos. Dabar yra įvairiausių seksualinę potenciją skatinančių vaistų. Gal man užtektų vienos tabletės ir problema išspręsta?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VitalijusPer naktį keturi kartai, - sako vienas.O tik tiek, aš galiu nors ir visą naktį, - atsako kitas. Priklausę tokių kalbų daugelis jaunų vyrų sunerimsta, kad jiems gal ne viskas gerai. Pasak gydytojo Roberto Adomaičio, dažniausiai tokios pagyros taip ir lieka tik kalbomis, neatitinkančiomis realybės, nes vyrai, kaip žinia, kilbukų iš ežero netraukia, o tik metro ilgio lydekas.
Atsako specialistas
Baltijos Amerikos klinika, seksualinės medicinos gydytojas Robertas Adomaitis:




Galimybės apribotos

- Iš tiesų, galimybė atlikti iš karto antrą lytinį aktą yra apribota keleto veiksnių. Vienas jų - refrakterinis periodas - tai laikas po ejakuliacijos, per kurį net ir esant seksualinei stimuliacijai erekcija neįvyksta. Vieniems vyrams šis periodas gali tęstis dešimt sekundžių, o kitiems - pusvalandį ar net ilgiau. Dažnai pasitaiko atvejų, kai vyras iš karto nori atlikti kitą lytinį aktą, bet nepavyksta. Tokias atvejais daugelis vyrų susierzina, ir kad kiek stengiasi, vis tiek nepavyksta. Toks erekcijos sutrikimas yra sąlygotas didelės
stresohormonų bangos, kuri erekciją slopina. Galiausiai išsekus kantrybei jie griebiasi įvairiausių vaistų ir viliasi, kad lovoje tapssupermenais.

REKLAMA

Šnekantis su tokiais pacientais paaiškėja, kad pacientas negali tiksliai pasakyti, kam jam reikia kelių lytinių aktų iš eilės? Kodėl jis nori mylėtis du kartus? Priežasčių gali būti labai įvairių, tačiau dažniausiai pasitaiko du kraštutinumai. Pirmasis - jaunų vyrų bandymai pagerinti seksualinėsstatistikosrodiklius. Jie galvoja, kad daugiau kartų, vadinasi, geriau. Jie dažniausiai net nepasidomi, ar partnerė to nori.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas kraštutinumas - vyrai, kurie turi įgimtiną greitą ejakuliaciją, įvykstančią vos po keliolikos sekundžių ar minutės įstūmus varpą į makštį. Tokios problemos kamuojami vyrai suvokia, kad patenkinti moters jiems nepavyksta. Todėl sprendžia problemą mylėdamiesi keletą kartų iš eilės. Tarpuose stimuliuodami moterį kitais būdais ir sudarydami galimybes moteriai orgazmą pasiekti, kai varpa yra makštyje. Plačiai žinomos erekciją gerinančios tabletės bus menkai veiksmingos, jei yra įgimta greita ejakuliacija. Patarimas - kreiptis į gydytoją, išmanantį seksualinę mediciną, kuris skirs tinkamą gydymą.

Reikia mokytis

Erekciją gerinantys vaistai psichologonių problemų seksualiniame gyvenime turintiems vyrams suteikia pasitikėjimo. Neretas pacientas pastebi, kad išgėrus tokią tabletę lytinis aktas trunka ilgiau. Kartais refrakterinis laikotarpis gali sutrumpėti bei erekcija sekančiam lytiniam aktui bus pasiekiama greičiau. Daugelis jaunų vyrų pradeda labiau pasitikėti vaistu nei savo paties jėgomis. Vaisto vartojimas subjektyviai gali pakeisti savijautą. Tačiau erekciją gerinantis vaistas nėra skirtas psichogeninio erekcijos sutrikimo gydymui. Jauni vyrai bando būti
supermenaiir visai pamiršta paklausti partnerės, kas jai yra malonu ir svarbu lytiniuose santykiuose. O reikėtų daugiau dėmesio skirti pokalbiui su partnere, išmokti lytinio akto technikos, ir lytinio gyvenimo kokybės gerinimui tikrai nereikės jokios piliulės. Tačiau lengviausia tobulėti bendraujant ir mylintis su viena partnere, nes nuolatiniams partneriams geriau pavyksta pažinti vienas kito seksualines reakcijas ir poreikius. Partnerio ir savęs paties pažinimas yra svarbiau, nei pasikliovimas tablete arpatirties kaupimaskeičiant partneres.

Nuo žolelių iki pompų

Dabar erekcijos gerinimui yra begalės priemonių, pradedant įvairiausių žolelių arbatomis, tabletėmis, baigiant vakuuminėmis pompomis ir varpos protezais. Jos visos veikia skirtingai. Erekcija gali sutrikti įvairaus amžiaus vyrams. Atlikus apklausas paaiškėjo, kad įvairaus laipsnio erekcijos sutrikimai kamuoja kone pusę vyresnių nei keturiasdešimties metų vyrų. Jaunesniems erekcija dažniausiai trinka dėl psichologinių priežasčių, kurias paprastai nulemia klaidingi įsitikinimai, prietarai ir baimės. Blogiausia, kad gėdijamasi pripažinti savo problemą, pradedama vengti intymaus artumo. Daugelis jaunų vyrų netiki, kad lovoje jiems kylančios problemos dažniausiai yra psichogeninės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padėti sau pirmiausia turi norėti pats seksualinių sunkumų turintis žmogus. Psichogeniniams erekcijos sutrikimams koreguoti yra įvairių priemonių - psichoterapija, porų konsultavimas ar sekso terapija. Tačiau mūsų visuomenėje tikėjimas tabletėmis yra begalinis.

Vyresnio amžiaus vyrams (per 45 metus) dažniau pasitaiko organiniai erekcijos sutrikimai - nulemti lytiniuose organuose atsiradusių pokyčių ir kitų ligų. Tačiau net ir tokias atvejais galimi keli gydymo būdai: kartais tinka augaliniai preparatai, labai efektyvūs erekciją gerinantys tabletiniai vaistai. Jei nepadeda pirmos eilės priemonės galima išbandyti gydomąsias vakuumines pompas. Deja, į Lietuvą tokias pompas tenka atsivežti iš kitų šalių.

Seksualinį gyvenimą pagerina pakankamas fizinis aktyvumas. Pavyzdžiui, vidutinio tempo bėgimas 20-30 minučių pakelia testosterono kiekį kraujyje panašiai kaip augaliniai vaistai. Drybsančio prieš televizorių ir alų maukiančio vyro seksualinė būklė gali būti vidutiniškai patenkinama. O ateityje gal net ir blogės. Sauja tablečių nieko neišspręs, o tokį vyrą
supermenupavers tik tam kartui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų