REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 14-osios pavakarę Respublikinės Panevėžio ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriuje vėl buvo užpulta bendrosios praktikos slaugytoja.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos duomenimis, jauna moteris kėlė triukšmą, mojavo peiliu, grasino nužudyti slaugytoją. Nusikalstamos veikos padarymu įtariama panevėžietė A. M. P., gimusi 1991 metais. Ją sulaikė policijos pareigūnai. Merginai nustatytas 3,02 promilės girtumas.

REKLAMA

Respublikinės Panevėžio ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus vedėja Jolanta Vokietienė pripažino, kad buvo iškilusi konfliktinė situacija, agresyvi ligonė nuraminta padedant policijos pareigūnams.

Medikės tvirtinimu, problema „po truputį sprendžiama“, mat Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrius su panašiomis situacijomis susiduria neretai.

„Būna siautėjančiųjų. Dažniausiai tai būna neblaivūs asmenys. Kai labai agresyvūs, kviečiamės į pagalbą policininkus“, – sako vedėja.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarojo incidento kaltininkė puikiai žinoma tiek ligoninės darbuotojams, tiek pareigūnams. Tai ne pirmas kartas, kai ji užpuola medikus: pernai gegužę, taip pat būdama neblaivi, netikėtai užpuolė ligoninės to paties skyriaus bendrosios praktikos slaugytoją. Tuomet mergina pati užsuko į ligoninę – ji nebuvo atvežta kaip pacientė. Medikė pajuto smūgį į pakaušį, smaugimą ir pargriuvo ant žemės. Atsipirko išgąsčiu ir nežymiais kūno paviršiaus sužalojimais, buvo sumuštas kelis. Ją apgynė kolegės. Užpuolikei buvo nustatytas 1,96 promilės girtumas. Tuomet medikai tvirtino, kad pavartojusi toksinių medžiagų mergina turi psichikos ir elgesio sutrikimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, ši mergina neseniai buvo sulaikyta kaip įtariama sukėlusi gaisrą Algirdo gatvėje esančiame bendrabučio bute – buto savininkas ją, mažai pažįstamą, buvo parsivedęs į namus.

Spėta, kad pabudusi ir namuose neradusi naujojo draugo, negalėdama išeiti, nes durys buvo užrakintos, paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, prašydama išleisti. Jai patarta laukti, kol draugas grįš ir atrakins duris. Tai išgirdusi mergina pagrasino padegti butą. Pareigūnai aiškinasi, kaip buvo iš tikrųjų. Bet butui užsiliepsnojus, po gelbėjimo darbų A. M. P. buvo nuvežta į ligoninę, bet iš jos pasišalino, tačiau netrukus ją sulaikė policijos pareigūnai.

REKLAMA

Tuomet pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 187 straipsnio 2 dalį („Turto sunaikinimas ar sugadinimas“), numatančią, kad tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu arba išardydamas ar sugadindamas įrenginį ar agregatą, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų. Kitaip tariant, mergina buvo įtariama butą padegusi tyčia ir visuotinai pavojingu būdu. Tačiau, kaip išspręsta ši situacija, vakar išsiaiškinti nepavyko.

Po vakar dienos įvykio A. M. P. sulaikyta dviem paroms. Pareigūnai spręs, ar prašyti teismo ją suimti ilgesniam laikui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų