REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Apple“ gamina puikius produktus, tačiau jos darbuotojai nemano, kad ši bendrovė yra svajonių darbdavys, rašo „BusinessInsider“. Tinklalapis glassdoor.com anonimiškai apklausia tūkstančius įvairiausių bendrovių darbuotojų. Apklausų metu stengiamasi išsiaiškinti, koks yra darbuotojų požiūris į vieną ar kitą darbdavį.

REKLAMA
REKLAMA

Štai kas erzina „Apple“ darbuotojus.

Slaptumas

„Apple“ itin stengiasi nuslėpti duomenis apie būsimuosius produktus, dažnai net ir patys darbuotojai tiksliai nežino, koks bus galutinis vieno ar kito projekto rezultatas. Kai kurie darbuotojai sako, kad neretai tenka imtis užduočių net nenumanant prie kokio projekto yra prisidedama. Dėl šios priežasties tenka dirbti aklai, o tai mažina motyvaciją.

REKLAMA

Arogancija

Ne paslaptis, kad „Apple“ pritraukia geriausius savo srities specialistus, deja, darbuotojai skundžiasi, jog kolegos yra pernelyg pasipūtę ir įsivaizduoja esantys geresni už kitus.

Žmogiškieji ištekliai

Daugelis darbuotojų skundžiasi prastu žmogiškųjų išteklių skyriaus darbu. Anot jų, žmogiškųjų išteklių skyrius neatlieka savo pareigų.

Nemokami priedai

„Apple“ darbuotojams kelia pavydą tokių bendrovių kaip „Facebook“ ar „Google“ darbo sąlygos, nes „Apple“ nesiūlo nei nemokamos sporto salės, nei nemokamų valgyklų. Tuo tarpu „Apple“ mano kad vien galimybė dirbti šioje bendrovėje yra pats geriausias paskatinimas

REKLAMA
REKLAMA

Viršvalandžiai

„Apple“ siūlo puikius atlyginimus, tačiau mainais reikalauja visiško atsidavimo. Darbuotojai skundžiasi, kad dėl ilgų viršvalandžių ir darbo savaitgaliais nebelieka laiko šeimai.

Paaukštinimai

Kilti karjeros laiptais bendrovės viduje beveik neįmanoma. Atsiradus laisvai vietai „Apple“ stengiasi prisivilioti specialistą iš išorės. Be to, bendrovė vengia didinti atlyginimus, darbuotojų teigimu, derybos dėl algos pakėlimo neretai baigiasi be rezultatų.

Atlyginimai

„Apple“ darbuotojų algos, lyginant su vidutiniu šalies atlyginimu yra didesnės, tačiau kitose IT bendrovėse specialistai pretenduoja į aukštesnius atlyginimus. Dažniausiai dėl mažų atlyginimų skundžiasi „Apple“ parduotuvėse dirbantys žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Biurokratija

Darbuotojų teigimu, „Apple“ apraizgė tankus biurokratijos tinklas, kuris verčia darbuotojus gaišti begales laiko derinant veiksmus su vadovybe. Skundžiamasi, kad nebeliko saviraiškos laisvės, kuri Steve'o Jobso laikais buvo kur kas prieinamesnė.

Vadovai

Darbuotojų nuomone aukščiausi „Apple“ vadovai yra puikūs, tačiau vidurinėje grandyje dirbantiems asmenims trūksta patirties ir ilgalaikės vizijos.

Idėjų vagystės

Vieša paslaptis, kad Steve'as Jobsas nevengė pasiskolinti svetimų idėjų. Panaši praktika išplito ir įmonės viduje. „Apple“ sveikina darbuotojų iniciatyvas ir mielai priima gerus pasiūlymus, tačiau patys darbuotojai nejaučia sąžinės graužaties, kai kolegos mintį pristato kaip nuosavą idėją.

Aukšti reikalavimai

„Apple“ netoleruoja vidutinių rezultatų, todėl darbuotojai jaučia nuolatinę įtampą. Anot vieno darbuotojo, nesugebantys dirbti tobulai yra privesti ieškoti darbo „Google“ bendrovėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų