REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužę Afganistane sužeisto Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų kario laukia reabilitacija po to, kai jam buvo atliktos visos reikalingos medicinos operacijos. Pasak karo ligoninėje Vokietijoje gydančių medikų, kario būklė gerėja greičiau negu buvo prognozuojama. Prieš keletą dienų karys buvo susisiekęs su artimaisiais ir su jais bendravo.

REKLAMA
REKLAMA

Karį  ligoninėje  prižiūri Lietuvos deleguotas karo medikas. Šiuo metu su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis yra tariamasi dėl kario reabilitacijos šios šalies reabilitacijos įstaigoje.

REKLAMA

Ketvirtadienį kariui paskambino  premjeras Andrius Kubilius ir krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, palinkėję jam sveikti.

Gegužės 3 d. Afganistano pietuose sprogus nenustatymam sprogstamajam užtaisui buvo sužeisti trys visureigiu patruliavę Lietuvos specialiųjų operacijų kariai.  Vieno jų būklė dėl sprogimo metu patirtų daugybinių sužalojimų buvo sunki, bet stabili, pavojaus gyvybei nebuvo, jis  buvo išgabentas iš misijos rajono ir gydomas karo ligoninėje Vokietijoje. Kiti du kariai sprogimo metu buvo sužeisti lengviau, jie tęsia tarnybą misijos rajone.

Lietuvos specialiųjų operacijų eskadronas „Aitvaras“, dislokuotas pietų Afganistane, nuo 2007 m. dalyvauja NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (angl. ISAF) operacijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų