REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šio vasaros sezono metu pirmąkart viešose vietose mokesčių inspekcijos darbuotojai jiems pavestas užduotis vykdys vilkėdami VMI ženklais pažymėta skiriamąja apranga. Ši priemonė, atsižvelgiant į specifiką, pirmiausia pradedama taikyti Klaipėdos AVMI vykdomame projekte „Kurortinis sezonas“.

REKLAMA
REKLAMA

Mokesčių specialistai vilkės VMI logotipu pažymėtas liemenes, bus užsidėję kepurėles arba ryšės skarutes. Tikimasi, kad tai drausmins mokesčių mokėtojus, žinant ir tai, kad gyventojams bus patogiau pastebėjus mokestinį pažeidimą apie jį iškart pranešti VMI darbuotojui.

REKLAMA

Pasak Klaipėdos AVMI viršininko Audriaus Morkūno naujos formos stebėsena turėtų tapti efektyvia prevencine priemone užtikrinant pajamų apskaitymą ir mokesčių mokėjimą viešojo maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų, taip pat kituose su sezonine veikla susijusiuose sektoriuose.

„Skiriamąją aprangą vilkintys darbuotojai stebės, kaip laikomasi mokestinės drausmės apskaitant pajamas, pavyzdžiui, ar už prekę ar paslaugą yra išduodami kasos kvitai, fiksuos klientų srautus, kavinių ir kitų viešojo maitinimo įstaigų užimtumą ir pan., vykdys kitas jiems pavestas užduotis. Kita vertus, atsiranda galimybė dar operatyviau reaguoti į gyventojų pranešimus apie pastebėjus mokestinius pažeidimus, o prireikus ir suteikti pagalbą“, - sako A. Morkūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, Klaipėdos AVMI formuojama praktika netrukus bus pradėta taikyti visoje Lietuvoje. Planuojama, kad tokia vieša stebėsena bus vykdoma masinių švenčių metu, taikoma turgavietėse ir pan. Be to, nebus apsiribota vien vasaros sezonu - tokio pobūdžio stebėjimas bus vykdomas nepriklausomai nuo metų laiko.

Pasak A. Morkūno, vien projekto „Kurortinis sezonas“ metu kontroliuotų apgyvendinimo ir viešojo maitinimo paslaugas teikiančių apskrities mokesčių mokėtojų pardavimai praėjusių metų vasarą po aktyvių Klaipėdos AVMI stebėsenos veiksmų išaugo 12 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų