REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 2014 m. skirdama žvaigždėmis žymimus naujų automobilių vertinimus „Euro NCAP“ ketina vertinti ir autonominių avarinio stabdymo sistemų darbą. Kaip skelbia vertinimo programos specialistai, realiomis sąlygomis gauti duomenys leidžia daryti prielaidas, kad ši technologija avarijų skaičių keliuose sumažina 27 proc., nors kol kas 79 proc. naujų Europoje parduodamų automobilių jos neturi, rašo „Caradvice“.

REKLAMA
REKLAMA

„Euro NCAP“ generalinis sekretorius Michielas van Ratingenas teigė esąs tikras, kad organizacijos sprendimas skiriant reitingus naujiems automobiliams nuo 2014 m. vertinti ir autonomines stabdymo sistemas padės vairuotojams suprasti, kurie automobiliai yra saugesni, o gamintojus paskatins plačiau diegti šią technologiją savo modeliuose.

REKLAMA

„Greita šių technologijų integracija į naujus automobilis padarys Europos Sąjungos tikslą iki 2020 m. sumažinti keliuose žuvusių žmonių skaičių 50 proc. labiau pasiekiamą“, ‒ kalbėjo M. van Ratingenas.

Autonominės avarinio stabdymo sistemos sukurtos siekiant išvengti susidūrimų ar sumažinti potencialaus susidūrimo padarinius įspėjant vairuotojus apie pavojų arba nepriklausomai nuo jų veiksmų automatiškai stabdant automobilį. Iš esmės technologija naudoja kėbulo priekyje įrengtas vaizdo kameras ir radarus, kurie aptinka keliuose esančius objektus, o kompiuteriai analizuoja, ar jie kelia pavojų.

„Euro NCAP“ specialistai pažymi, kad „Volvo“, „Mercedes-Benz“ ir „Infiniti“ yra geriausias autonomines avarinio stabdymo sistemas siūlantys gamintojai Europos rinkoje, taip pat greta jų minimi ir „Audi“, „Jaguar“, „Lexus“ ir „Range Rover“, kurių modeliuose šios technologijos siūlomos kaip papildoma įranga. „Euro NCAP“ taip pat atkreipia dėmesį į „Ford Focus“, „Honda Civic“, „Mazda CX-5“ ir „Volkswagen Up!“ modelius, kurie yra gaminami didžiuliais kiekiais, yra sąlyginiai nebrangūs, tačiau turi autonominės sistemos atmainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų