REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidutines pajamas gaunanti amerikiečių šeima, susilaukusi naujagimio 2011 metais, jam užauginti iki 17 metų turės skirti 235 tūkst. JAV dolerių (apie 643,9 tūkst. litų). Tokius duomenis skelbia Žemės ūkio departamentas (USDA) JAV, atlikęs būtinų vaiko auginimui išlaidų tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo Money.cnn.com, ši suma apima maisto, sveikatos apsaugos ir kitų reikmių išlaidas, neįskaičiuojant infliacijos veiksnio. Tyrimas taip pat rodo, kad prieš metus vaiką auginti Amerikoje buvo 8 tūkst. dolerių (21,92 tūkst. litų) pigiau. Tai reiškia, kad išlaidos, skirtos užauginti vaiką, padidėjo 3,5 proc.

REKLAMA

2011 metų kainomis paskaičiuota, per tėvams daugiausiai teks skirti būstui (70,5 tūkst. dolerių) bei vaiko išsilavinimui (41 tūkst. dolerių). Maisto išlaidos turėtų sudaryti 38 tūkst. dolerių, 34 tūkst. – transportas. Vaiko apranga per 17 metų tėvams turėtų kainuoti ne mažiau kaip 13,5 tūkst. dolerių, sveikatos apsauga – 19 tūkst. dolerių. Dar 19 tūkst. dolerių tyrimo autoriai į bendrą sumą įskaičiavo kaip kitas išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skaičiuoja tyrimą atlikę specialistai, per pastaruosius metus labiausiai augo transporto, vaiko priežiūros reikmių, švietimo ir būtiniausių maisto produktų kainos. Sveikatos apsaugos kainos bei būsto mokesčiai taip pat didėjo, tačiau lėtesniu tempu.

Tyrime vidutines pajamas gaunantys amerikiečiai buvo apibrėžti kaip tie, kurių pajamos per metus (neatskaičius mokesčių) siekia 59–103 tūkst. dolerių (161,66–282,22 tūkst. litų).

USDA vaiko auginimo išlaidas skaičiuoja nuo 1960 metų. Pačiais pirmais metais, kai buvo atliekamas tokio pobūdžio tyrimas, buvo paskaičiuoja, kad užauginti vaiką iki 17 metų Amerikoje kainuoja 25 tūkst. dolerių (68,5 tūkst. litų), neatsižvelgiant į infliaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų