REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anglijos centrinio banko vadovas Mervynas Kingas paskelbė naują ekonomikos gelbėjimo planą, praneša „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies centrinis bankas ketina skirti lengvatinį finansavimą komerciniams bankams, o tie savo ruožtu išduos šalies ekonomikai 80 mlrd. svarų sterlingų (per 100 mlrd. eurų) paskolas.

REKLAMA

Kiek anksčiau Didžiosios Britanijos iždo kancleris George Osborne paskelbė, kad Didžiajai Britanijai (kaip ir visai Europai) gresia giliausia finansinė krizė nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Didžiosios Britanijos centrinis bankas skirs kreditinėms organizacijoms 5 mlrd. svarų per mėnesį paskolas su lengvatinėmis palūkanomis. Tai turėtų užtikrinti nuolatinį likvidumo srautą į finansinę sistemą ir kartu garantuoti pakankamą realiojo sektoriaus kreditavimą .

Pastarosiomis dienomis Europos finansinėse rinkose vyrauja įtampa. Ispanijos skolinimosi kaina ketvirtadienį pasiekė dar vieną euro eros rekordą. Palūkanos už dešimties metų trukmės Ispanijos vyriausybės obligacijas ketvirtadienį išaugo iki 7 proc. Graikija, Portugalija ir Airija tarptautinės finansinės paramos buvo priverstos prašyti, kai jų skolinimosi kainos viršijo 7 proc. ribą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų