REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atšilus orams, visi sostinės parkai ir žaidimų aikštelės prisipildė aktyviai laisvalaikį praleisti norinčių vilniečių. Tarp mėgstamiausių užsiėmimų lauke – ir paplūdimio tinklinis. Šiam sportui Vilniuje per trumpą laiką itin išpopuliarėti leido vos prieš dvejus metus ėmusios viena po kitos rastis lauko tinklinio aikštelės, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Paplūdimio tinklinio srityje turime kuo didžiuotis – mūsų šalį atstovavę sportininkai ne kartą yra tapę tiek Europos, tiek pasaulio čempionais. Lietuvoje šiuo metu treniruojasi apie 2000 vaikų – auga nauja čempionų karta.

REKLAMA

Tačiau paplūdimio tinklinis – ne tik profesionalus sportas, bet ir puiki pramoga kiekvienam. Ilgą laiką norintieji pažaisti Vilniuje neturėdavo tam tinkamų sąlygų – tiesiog nebuvo paruoštų aikštelių“, - paklaustas, kodėl ilgą laiką paplūdimio tinklinio kultūra sostinėje merdėjo, sakė Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

Prieš dvejus metus Vilniuje prie Baltojo tilto įrengtos 8 tinklinio aikštelės atvėrė ilgai lauktą galimybę ne tik treniruotis profesionaliems sportininkams, bet ir smagiai laiką su draugais praleisti daugybei sostinės gyventojų. Pasak M. Vasiliausko, per mėnesį čia apsilanko apie 10 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet aikštelių užimtumo grafiką užpildėme, dar nė neprasidėjus sezonui – aikštelės rezervuotos iki pat rudens. Per dieną jose apsilanko apie 300 žmonių – tiek treniruodamiesi, tiek varžybų metu, tiek ir tiesiog žaisdami tinklinį savo malonumui“, - sakė Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas.

Lauko aikštelių paplūdimio tinkliniui pastaruoju metu sostinėje įrengta ir daugiau – pasak M. Vasiliausko, jų Vilniuje yra apie 20. Tiesa, tinklinio federacijos prezidentas pastebi, kad aikštelėms neretai trūksta priežiūros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dauguma aikštelių varganai prižiūrimos – dažniausiai jas prižiūri patys jose sportuojantys žmonės. Patys jie turi pasirūpinti ir tinklais bei kamuoliais – aikštelėse jų nėra“, - kalbėjo M. Vasiliauskas.

Pasak M. Vasiliausko, didžiausią lauko aikštelių trūkumą Vilniuje jaučia profesionaliai besitreniruojantys sportininkai.

„Dar prieš keletą metų situacija buvo visiškai apverktina – turėjome dvi aikšteles tuometinio Vilniaus Pedagoginio universiteto teritorijoje ir jos nuo ryto iki vakaro būdavo užimtos studentų. Šiuo metu jau šiek tiek geriau – sportininkai gali treniruotis prie Baltojo tilto. Bet ir čia, norėdami rasti laisvą aikštelę, jie turi atsiprašyti iš darbų ir važiuoti dienos viduryje – vakarais aikštelės užsakytos jau nuo žiemos“, - kalbėjo tinklinio federacijos prezidentas.

REKLAMA

Sparčiai augant paplūdimio tinklinio populiarumui, kokybiškų sąlygų žaidimui užtikrinimu susirūpino ir privačios iniciatyvos – pirmąją lauko tinklinio aikštelę savo klientams pasiūlyti nusprendė ir „Impuls“ sporto ir sveikatingumo klubų tinklas.

„Skatiname žmonių norą sportuoti ir aktyviai leisti laiką – nesvarbu, lauke ar sporto klube. Paplūdimio tinklinis – itin sparčiai populiarėjantis Lietuvoje ir tinkamas užsiėmimas vasarai. Įrenginėdami aikštelę konsultavomės su Lietuvos tinklinio federacijos specialistais, norėdami suteikti galimybę vilniečiams visą vasarą sportuoti puikiai įrengtoje,  visus reikalavimus atitinkančioje ir patogioje aikštelėje po atviru dangumi“, - sakė „Impuls“ vadovas Vidmantas Šiugždinis.

REKLAMA

Naujoji lauko tinklinio aikštelė žaidėjų jau nuo šios savaitės visą vasarą iki pat šiltojo sezono pabaigos lauks Ozo gatvėje esančio „Impuls“ sporto ir sveikatingumo klubo teritorijoje. Pasak „Impuls“ vadovo, šis sporto klubas pasirinktas neatsitiktinai.

„Ozo gatvėje esantį sporto klubą pasirinkome dėl itin palankios jo padėties – patogu atvykti iš bet kurios Vilniaus vietos, be to, klubą supa jauki aplinka – aikštelė įrengta visai šalia miško“, - teigia V. Šiugždinis. Jis taip pat priduria, jog „Impuls“ neatmeta galimybės ateityje įrengti ir daugiau profesionalių lauko tinklinio aikštelių Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Lietuvos tinklinio federacijos prezidento, privataus verslo iniciatyvos itin svarbios šio sporto gyvavimui ir klestėjimui Lietuvoje.

„Kaip ir dauguma sporto šakų, tinklinis Lietuvoje nėra labai gausiai finansuojamas, taip pat neturime itin gerai išvystytos infrastruktūros – dėl šių priežasčių kiekviena nauja, tinkamai prižiūrėta ir treniruotis sportininkams ar tiesiog žaisti šio sporto gerbėjams pritaikyta aikštelė yra dar vienas laimėjimas visai tinklinio bendruomenei“, - kalbėjo M. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų