REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujoji Zelandija – neapsakomo grožio salų valstybė Ramiajame vandenyne, savo lankytojams galinti pasiūlyti įvairiapusiškų nuotykių ar patyrimų. Šalies salos nuklotos tankiais miškais ir kalnais, paplūdimiais ir ledynais, fiordais ir terminio vandens regionais. Naujoji Zelandija – tai šalis, kurioje tradicinė Maorių kultūra persipina su šiuolaikiniu gyvenimu bei didmiesčio gyvenimo ritmu. Kiekvienas turistas ras čia ką nuveikti, į ką pažiūrėti, kur papramogauti, o kelionių tinklalapis touropia.com siūlo susipažinti su lankomiausiomis salos vietomis.

REKLAMA
REKLAMA

10. Koromandelio pusiasalis

Koromandelio pusiasalis (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Koromandelio pusiasalis (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Šis šiaurės rytuose įsitaisęs pusiasalis garsėja savo baltais ir auksiniais paplūdimiais, kurių didingumą dar labiau sustiprina aplinkui esantys miškai. Geriausia savo ekskursiją pradėti nuo Temzės – nedidelio, bet nepaprasto kraštovaizdžio miestelio, garsėjančio aukso kasybomis. Nepraleiskite progos stabtelėti prie Karštojo Vandens paplūdimio (angl. Hot Water Beach). Čia turistai paplūdimio smėlyje išsikasa savo baseinus, kurie kaip mat prisipildo karšto vandens versmėmis.

REKLAMA

9. Abelio Tasmano nacionalinis parkas

Abelio Tasmano nacionalinis parkas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Balsas.lt)Abelio Tasmano nacionalinis parkas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Balsas.lt)

Įsikūręs Naujosios Zelandijos Pietų salos šiaurėje, šis milžiniškas nacionalinis parkas yra kiekvieno keliautojo svajonė. Parke uždraustos bet kokios transporto priemonės, išskyrus valtis ir mažus lėktuvus. Lankytojai čia gali iš arti pasigrožėti mėlynaisiais pingvinais, andrapaukščiais, keršuliais ir kitais retais paukščiais bei gyvūnais. Abelio Tasmano nacionalinis parkas įkurtas 1942 m. ir pavadintas Naujosios Zelandijos vakarinės dalies atradėjo Abelio Tasmano garbei.

REKLAMA
REKLAMA

8. Sky Tower

Sky Tower (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Sky Tower (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Sky Tower – tai Oklendo televizijos bokštas su įspūdinga apžvalgos aikštele ir restoranu, iš kurių jums atsivers nepakartojama miesto panorama. Bokštas, kurio aukštis 328 metrai, turi ir dar daugiau ekstremalių atrakcionų: vienas jų – pasivaikščiojimas tik 1,2 m pločio ir beveik 200 m aukštyje esančia atbraila, o trokštantiems itin ekstremalių pojūčių, siūlomi šuoliai su guma.

7. Neipiras

Neipiras (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Neipiras (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Neipiras, mažas miestelis Naujojoje Zelandijoje, vakarinėje Šiaurės salos pakrantėje, prie Hoko įlankos, garsėjantis nepaprasta art deco stiliaus architektūra. 1931 metais vykusio žemės drebėjimo metu didžioji miesto dalis buvo sugriauta, o jo restauracija vyko tarpukario "art deco" laikotarpiu. Šiuo laikmečiu pastatytos struktūros yra išties išskirtinės ir vertos dėmesio. Dauguma turistų į Neipirą atvyksta vasario mėnesį, kuomet čia vyksta "Art Deco" savaitgaliai, senovinių automobilių paroda, piknikai ir kiti renginiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Kaikoura

Kaikoura (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Kaikoura (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Šis mažas ant Pietų salos pakrantėje įsikūręs miestelis yra tikra atgaiva jūros gyvūnų ir gėrybių mylėtojams. Čia turėsite galimybę pamatyti delfinus, mėlynuosius banginius, albatrosus, o vėliau restorane paskanauti dvigeldžių kriauklių, mėlynosios menkės ir kitų jūros gėrybių patiekalų. Taip pat ne mažiau įspūdžių patirsite pasivaikščioję po stulbinančio grožio laukinį Kaikoura mišką.

5. Franz Josef ledynas

Franz Josef ledynas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Franz Josef ledynas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Westland nacionalinis parkas garsėja Fox ir Franz Joseph ledynais, kurie iš svaiginamo 3 km aukštyje gulinčio ledyno tarsi ledo upės slenka žemyn jūros kryptimi ir įsiremia į slėniuose augančias atogrąžų džiungles. Savo liežuvius jau nuleidę į 250–300 m aukštį virš jūros lygio Fox ir ypač Franz Joseph ledynai masina įspūdingų reginių ir nepakartojamų įspūdžių ištroškusius turistus. Pasigrožėti šuo reginiu galima keliaujant pėstute arba užsisakius skrydį sraigtasparniu.

REKLAMA

4. Rotorua

Rotorua (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Rotorua (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Rotorua miestas, dar žinomas kaip Naujosios Zelandijos terminis kurortas, garsėja geizeriais ir karštųjų versmių srovėmis. Daugelis jų yra parkuose ir rezervatuose. Natūralūs vandens ir purvo išsiveržimai retkarčiais įvyksta vis naujose miesto vietose. Netoliese esantis Wai-O-Tapu taip pat populiari turistų pramoga, tai taip pat spalvingiausia ir turiningiausia tokio pobūdžio įdomybė Naujoje Zelandijoje. Šioje “stebuklų šalyje" egzistuoja mūsų Žemei nebūdingas unikalus kraštovaizdis, pasipuošęs nuostabiomis mineralinėmis terasomis, išraižytomis karštų upelių versmių, nuspalvintas įvairia spalvų gama.

REKLAMA

3. Tongariro nacionalinis parkas

Tongariro nacionalinis parkas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Tongariro nacionalinis parkas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Tongariro nacionalinis parkas – vieta, kurią būtina aplankyti viešint Naujojoje Zelandijoje. Šis unikalus gamtos kampelis puikiai tinka vienos dienos iškylai pėsčiomis. Šios vietos išskirtinumas susijęs ne tik su unikaliu vulkanų suformuotu kraštovaizdžiu – vaizdingi kalnai, sustingę lavos srautai, smaragdinis ežeras, bet ir tuo, kad tai senosios maorių kultūros židinys. Viena vaizdingiausių šio parko vietų – Raudonasis krateris, kuris yra viena iš šiuo metu aktyvaus vulkano dalių, bet aktyviai veikiamas erozijos. Anot mokslininkų, būtent šis procesas ir suformavo tokią kraterio išvaizdą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Salų įlanka

Salų įlanka (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Salų įlanka (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Salų įlanka (angl. Bay of Islands) - viena populiariausių lankytinų vietų Naujojoje Zelandijoje. Šiame regione yra 144 salos su daugybe atskirų įlankų bei smėlėtų paplūdimių. Jis taip pat garsėja nesuskaičiuojama galybe jūros gyvūnų populiacija, pradedant banginiais, delfinais ir baigiant mažesniais jūros gyventojais. Tai populiarus buriavimo bei žvejybos taškas.

1. Milford Sound

Milford Sound (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Milford Sound (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Milford Sound - turbūt viena garsiausių Naujosios Zelandijos vietovių, 2008 metais išrinkta "TripAdvisor" geriausiu keliautojų maršrutu. Fiordas drauge su Doubtful Sound fiordu priklauso „Fiordlando Nacionaliniam parkui“. Aukštai kylantys kalnai ir krintantys kriokliai išryškina garsiausio Naujosios Zelandijos fiordo didingumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų