REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąsias C grupės rungtynes prieš Kroatijos rinktinę Airija pralaimėjo rezultatu 1-3. Tikėdamiesi išlikti kovoje dėl patekimo į ketvirtfinalių etapą airiai su Ispanija turi sužaisti bent jau lygiosiomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tai padaryti bus nelengva, tačiau anot Airijos rinktinės vartininko Shay Giveno, Giovanni Trapattoni auklėtiniai stengsis, kaip įkvėpimo šaltinį, pasitelkti Anglijos rinktinės žaidimą 2011-ųjų lapkritį, kuomet anglai ispanus Londono „Wembley“ stadione įveikė rezultatu 1:0.

REKLAMA

Ar gali airiai lygintis su kad ir  „nukraujavusia“ Anglijos rinktine? Savo gretose Airijos komanda turi ne vieną Anglijos „Premier“ lygoje rungtyniaujantį futbolininką, tačiau ryškių žvaigždžių kaip ir nėra, o Ispanijos rinktinėje jų apstu.

Jei Airija pralaimės (ko tikisi dauguma futbolo ekspertų), o Italija įveiks Kroatiją, šios šalies rinktinei, net pergalės atveju paskutinėse C grupės rungtynėse prieš Italiją, teks krautis lagaminus. Tačiau, žvelgiant į tų pačių danų krečiamas „išdaigas“, stebuklo laukti galima.

REKLAMA
REKLAMA

Ivartis.net prognozė: „airiškas autobusas“ daug įvarčių ispanams įmušti neleis, tačiau vargu ar G.Trapattoni gali tikėtis pergalės. Spėjamas rezultatas: 0:2 arba 1:2 ispanų naudai.

Rungtynių anonsas:

Keletas faktų prieš rungtynes:

- Iš 24 oficialių susitikimų, airiai ispanus yra įveikę tik keturis sykius, o pralaimėję 13 kartų.

- Per 12 pastarųjų susitikimų, ispanams net 8 kartus nereikėjo traukti kamuolio iš savų vartų tinklo.

- Per pirmąsias C grupės rungtynes su Italija, Ispanijos futbolininkai atliko net 733 tikslius perdavimus, tuo tarpu airiai, žaisdami prieš kroatus, jų atliko tik 368.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ispanija yra 2008 metų Europos čempionė.

Paskutiniai 5 mačai:

Ispanija: Ispanija 5-0 Venesuela, Ispanija 2-0 Serbija, Ispanija 4-1 Pietų Korėja, Ispanija 1-0 Kinija, Ispanija 1-1 Italija.

Airija: Airija 1-1 Estija, Airija 1-1 Čekija, Airija 1-0 Bosnija ir Hercogovina, Vengrija 0-0 Airija, Airija 1-3 Kroatija.

Numanomos komandų sudėtys

Ispanija (4-3-3): Casillas, Arbeloa, Ramos, Pique, Alba, Fabregas, Busquets, Xavi, Iniesta, Torres, Silva.

Airija (4-3-1-2): Given, St Ledger, Ward, O'Shea, Dunne, Andrews, Whelan, Duff, Cox, Doyle, Keane.

Stadionas: Gdansko PGE Arena, Lenkija.

Mačo teisėjas: Pedro Proenca (Portugalija)

Mačo pradžia Lietuvos laiku: 21:45val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų