REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos liaudies partijos pirmininkę, ekspremjerę Kazimierą Prunskienę apvogęs Aleksandras Strelnikovas, ketvirtadienį nuteistas dvejų metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausme. Taip nusprendė Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Už pinigų vagystę vagiui skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau prie jos pridėjus kito teismo paskirtą bausmę, jis už grotų turės praleisti dvejus metus ir 9 mėnesius. Anksčiau A. Strelnikovas jau buvo teistas net 19 kartų.

REKLAMA

Taip pat teismas nusprendė, kad A. Strelnikovas turės K. Prunskienei grąžinti pavogtus pinigus – 31 tūkst. 657 litų.

Teisėjas Valdas Petraitis skelbdamas nuosprendį pabrėžė, kad teismo metu pasitvirtino kaltinamajam pareikšti kaltinimai, savo kaltės neneigė ir pats kaltinamasis.

Teismas nusprendė, kad to, jog A. Strelnikovas gailisi dėl savo elgesio, negalima laikyti lengvinančia aplinkybe. Teisėjas V. Petraitis pabrėžė, kad A. Strelnikovas prisipažino, tik kai prieš jį buvo surinkti neginčijami įrodymai.

REKLAMA
REKLAMA

Skirti griežčiausią bausmę teisėjo prašė ir teisme dalyvavusi K. Prunskienės dukra Rasa Vaitkienė. Ji teigė, kad jos mama patyrė ne tik materialinę, bet ir moralinę žalą, kadangi A. Strelnikovui prieš tai ne kartą padėjo. Susijaudinimas prisidėjo ir prie jos neseniai patirto insulto.

Vagystė įvykdyta šių metų sausio 24 d. Tą dieną, apie 15 val. į Liaudies partijos patalpas Vilniuje, K.Stulginskio g. 4/7, užėjo nepažįstamas asmuo, darbuotojams paaiškino, kad atėjo pas partijos pirmininkę K. Prunskienę. Kadangi tuo metu partijos pirmininkės kabinete nebuvo, jam buvo pasiūlyta palaukti. Pasinaudojęs tuo, kad kurį laiką liko niekieno nestebimas, iš gulėjusios ant stalo rankinės vyriškis pagrobė piniginę su pinigais. Pagrobęs piniginę, vyriškis paskubėjo pasišalinti iš patalpų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaltinamasis teisme teigė, kad niekada nebūtų ėmęs pinigų iš K. Prunskienės, kad ši ne kartą jam padėjo ir jis ją labai gerbia, ir imdamas piniginę nesitikėjo, kad ji yra partijos pirmininkės. Vėliau jis teigė radęs dokumentą ir supratęs, kam ji priklauso, bet bijojęs grįžti.

Kovo 15-osios rytą, po surengtos tikslinės slaptos operacijos, Pavilnyje buvo sulaikytas A. Strelnikovas, kuriam buvo pareikšti įtarimai dėl sausio 24-osios vagystės.

Tuojau po pinigų vagystės įtariamasis daugiau nei mėnesį gyveno viename iš Vilniaus viešbučių, pinigus leido narkotinėms priemonėms, kitoms savo reikmėms, dalijo pažįstamiems, o pasibaigus pinigams iš viešbučio išsikraustė ir apsigyveno nakvynės namuose. Nuosprendį A. Strelnikovas galės apskųsti Vilniaus apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų