REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas pradėjo nagrinėti  vilniečio Jano Kurickio, kuris nuteistas šešerius metus kalėti už tai, kad pernai birželį pagrasino susprogdinti „Swedbanko“ pastatą ir reikalavo vieno milijono eurų išpirkos, prašymą sumažinti bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

To paties prašo ir valstybės kaltintojas Šarūnas Astrauskas.

„Kadangi Aukščiausiasis Teismas visiškai išteisino J. Kurickį dėl turto iššvaistymo, prašau sumažinti bausmę pusmečiu“, – portalui Balsas.lt sakė valstybės kaltintojas Š. Astrauskas.

REKLAMA

Pasak jo, pats kaltinamasis prašo daug švelnesnės bausmės, tačiau neginčija jam priteistą 20 tūkstančių litų žalos atlyginimą.

Kadangi teisėjai išeina atostogų, baigiamosios kalbos bus klausomos tik spalio 5 dieną.

J. Kurickis neseniai išteisintas dėl turto iššvaistymo, kai jis pradangino lizingo kompanijai priklausantį krautuvą.

Incidentas įvyko 2009 metų rudenį, kuomet iš J. Kurickio kiemo dingo iš  bendrovės „Parex faktoringas ir lizingas“ išsinuomotas  krautuvas „Bob Cat S300“, kuris buvo paliktas nesaugomoje teritorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

J. Kurickį teismas įpareigojo atlyginti 58 000 litų žalą, nes vyriškis apie brangios statybinės technikos dingimą nepranešė policijai ir turto savininkams.

Už šį nusikaltimą teismas skyrė vienų metų laisvės atėmimo bausmę. Tačiau vėliau Aukščiausiasis Teismas išteisino vyriškį paaiškėjus, kad statybinė technika yra pavogta iš nesaugomos teritorijos.

Kadangi skirdamas bausmę dėl grasinimų susprogdinti banko pastatą teismas atsižvelgė į tai, Lietuvos apeliacinis teismas privalės peržiūrėti bausmę ir ją sumažinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grasino susprogdinti banko pastatą

Incidentas, per kurį J. Kurickis grasino susprogdinti „Swedbanko“ pastatą įvyko pernai birželio 29-osios rytą, kai banko darbuotojai elektroniniu paštu gavo grasinamojo pobūdžio žinutes. Panašias gavo ir kitų bankų bei prekybos centrų darbuotojai.

Paaiškėjus, kad asmuo, pasivadinęs Artūru Artūrovu, grasina susprogdinti „Swedbanko“ pastatą Konstitucijos prospekte, policija evakavo darbuotojus ir patikrino požeminės aikštelės erdvę.

Radus du automobilius, perdarytus į sprogmens imitaciją, į vietą iškviesti ugniagesiai, antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

REKLAMA

Dirbo aštuonias valandas

Tik po aštuonių patikros valandų pranešta, kad automobiliai – tik sprogmens imitacija. Po kelių dienų pareigūnai Pilaitės mikrorajone sulaikė 46 metų J. Kurickį, pas kurį per kratą aptikta įvairios literatūros, kaip pagaminti sprogmens imitaciją bei narkotinių medžiagų.

Sulaikę įtariamąjį, pareigūnai atkūrė įvykio seką, kuomet Pilaitės mikrorajone ir prekybos centro „Panorama“ požeminėje aikštelėje aptikti automobiliai. Paaiškėjo, kad turintis beveik milijoną litų skolų vyriškis kelis metus „treniravosi“, kaip pagaminti sprogmens imitaciją.

REKLAMA

Jis pirko automobilius ir kimšo juos keramzitiniais blokeliais bei montažinėmis putomis, seifais, laidais.

J. Kurickis prisipažino, kur ir už kiek pirkęs transporto priemones, teigė, kad laiškus rašė apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

Savo laiškuose banko vadovybei jis prašė sumokėti jam milijoną litų. Priešingu atveju pagrasino susprogdinti „Swedbanko“ pastatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų