REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Valentinas Mazuronis ir jos nariai Petras Gražulis bei Rimas Antanas Ručys užregistravo Baudžiamojo kodekso pakeitimo ir papildymo projektą, kuriuo siūlo suteikti teismams galią už seksualinio pobūdžio nusikaltimus, ypač už pedofiliją, nuteistus asmenis įpareigoti naudoti lytinį potraukį mažinančius vaistinius preparatus.

REKLAMA
REKLAMA

Anot parlamentarų, pedofilijos problema paskutiniu metu tapo itin aštri ir kelia didelį susirūpinimą. Dėl to būtina, jų nuomone, imtis konkrečių priemonių, kad ši bėda būtų kuo efektyviau sprendžiama, o nusikaltusieji būtų atitinkamai baudžiami.

REKLAMA

„Labai keista, kad Seimas į panašaus pobūdžio nusikaltimus realiais įstatymais nereaguoja. Priešingai nei kitos šalys. Pavyzdžiui, Estija jau yra priėmusi tokį įstatymą. Mes manome, kad bausmės už vieno iš bjauriausių nusikaltimų griežtinimas Lietuvoje taip pat yra būtinas. Tikimės, kad šis įstatymas bent kiek padės sudrausminti ar bent tinkamai nubausti seksualinius nusikaltėlius“, – teigė Seimo narys V. Mazuronis.

Ketvirtadienį kodekso pataisų iniciatoriai pradės rinkti ir kitų Seimo narių parašus, kad šis projektas būtų įtrauktas į artimiausią Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų