REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas piktinasi parlamentaro Kazimiero Uokos prieš rinkimus rengiama ministro ir jau mirusio jo tėvo juodinimo kampanija ir žada garbę bei orumą ginti teisme.

REKLAMA
REKLAMA

Pabrėždamas, kad parlamentaro K. Uokos skleidžiama informacija apie A. Meliano tėvą yra išgalvota, klaidinama ir šmeižikiška, ministras šmeižiamą informaciją jau perdavė antstoliams.

REKLAMA

Viename portalų K. Uoka teigia esą „pokalbio metu A. Melianas prisipažino, kad jo tėvas pokario metais dalyvavo Ukrainos partizanų kovose, po to iki 1988 m. buvo etatinis KGB darbuotojas ir vienas pirmųjų Sąjūdžio laikais metė šią tarnybą“.

„Skirtingai, nei skelbia šmeižikas, A. Meliano tėvas nedalyvavo Ukrainos partizanų kovose. Šioje valstybėje prieš bolševikus kovojo tolimas A. Meliano šeimos giminaitis, ir šį istorinį faktą liudija šiuo metu netoli Lvovo, Ravske kaime, stovintis paminklas ukrainiečių partizanams.

REKLAMA
REKLAMA

Šviesios atminties A. Meliano tėvas niekada nedirbo „etatiniu KGB darbuotoju“ – sovietų kariuomenėje jam teko būti karo aviacijos majoru ir prižiūrėti aviacijos techniką. Atsižvelgiant į tai, kad vidaus reikalų ministro tėvas neturėjo nieko bendra su KGB, pasakymas, jog jis „vienas pirmųjų Sąjūdžio laikais metė šią tarnybą“ tėra tik nevykusi šmeižto autoriaus K. Uokos fantazija“, – teigiama vidaus reikalų ministro patarėjos Ramunės Hazir paskelbtame pareiškime.

Tiek sovietmečio, tiek Sąjūdžio laikais A. Meliano tėvas aktyviai palaikė nepriklausomos Lietuvos atkūrimo idėją, ir tai liudija 1989 m. Panevėžio Sąjūdžio grupės laikraštyje „Laisvės žodis“ išspausdintas jo interviu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų