REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gro­žio ir so­lia­riu­mo stu­di­jos „Di­va­lis“ spe­cia­lis­tės vien­bal­siai ti­ki­na, kad, ku­riant sa­vo sti­lių, šią va­sa­rą svar­biau­sia – na­tū­ra­lu­mas. Na­tū­ra­lios plau­kų bei ma­kia­žo spal­vo­s, šu­kuo­se­nų ir kir­pi­mų for­mo­s.

Gro­žio ir so­lia­riu­mo stu­di­jos „Di­va­lis“ spe­cia­lis­tės vien­bal­siai ti­ki­na, kad, ku­riant sa­vo sti­lių, šią va­sa­rą svar­biau­sia – na­tū­ra­lu­mas. Na­tū­ra­lios plau­kų bei ma­kia­žo spal­vo­s, šu­kuo­se­nų ir kir­pi­mų for­mo­s.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šven­tėms – van­de­niui at­spa­rus ma­kia­žas

Vi­za­žis­tė Li­gi­ta Mi­se­vi­čiū­tė va­sa­rą, sie­da­ma su įvai­rio­mis pro­gi­nė­mis šven­tė­mis, pir­miau­sia ak­cen­ta­vo van­de­niui at­spa­rų ma­kia­žą. Jis pui­kiai tin­ka šven­tei pir­ty­je ar prie van­dens, gel­bė­ja lie­tin­gą ar la­bai karš­tą die­ną, iš­lie­ka ir nu­brau­kus džiaugs­mo aša­rą.

REKLAMA

„Šio ma­kia­žo pa­grin­das – van­de­niui at­spa­rios kos­me­ti­kos prie­mo­nės – nuo kreminės ­pud­ros iki tu­šo, akių vo­kų še­šė­lių ir lū­pų da­žų. Vi­sos – kre­mi­nės kon­sis­ten­ci­jos. Net iš­nė­rus iš van­dens toks ma­kia­žas iš­liks kaip bu­vęs. Lū­pų da­žai ne­nu­si­va­lys taip leng­vai, kaip pa­pras­ti val­gio me­tu. Ta­čiau šio ma­kia­žo ne­rei­kė­tų pai­nio­ti su il­ga­lai­kiu per­ma­nen­ti­niu, jo „gy­va­vi­mas“ – ri­bo­tas – maž­daug pa­ra“, – pa­sa­ko­jo spe­cia­lis­tė.

REKLAMA
REKLAMA

Mi­nė­tas ma­kia­žas ga­li bū­ti ir na­tū­ra­lus, ir puoš­nes­nis, pro­gi­nis. Ži­no­ma, daž­niau da­ro­mas tam tik­rai šven­tei, ta­čiau ir tuo at­ve­ju jam nau­do­ja­mų prie­mo­nių spal­vos nė­ra rė­kian­čios, kaip bu­vo po­pu­lia­ru praei­tą se­zo­ną, o švel­nes­nės, na­tū­ra­les­nės.

Vie­toj akį rė­žian­čių spal­vų – pri­ge­sin­ti at­spal­viai

Kal­bė­da­ma apie šio se­zo­no įpras­to ma­kia­žo ten­den­ci­jas, Li­gi­ta Mi­se­vi­čiū­tė ak­cen­ta­vo šū­kį „Kuo na­tū­ra­liau – tuo gra­žiau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ži­no­ma, no­rin­čios ryš­kių spal­vų mer­gi­nos, mo­te­rys ga­li rink­tis ki­tą ma­kia­žo va­rian­tą. Ta­čiau to­kios akį rė­žian­čios žyd­ra, elekt­ri­nė, tur­kio, cik­la­me­no spal­vos, nau­do­tos akių vo­kams praei­tą se­zo­ną, šią va­sa­rą už­lei­džia po­zi­ci­jas tų pa­čių at­spal­vių švel­nes­nėms“, – mi­nė­jo spe­cia­lis­tė.

Vy­rau­ja na­tū­ra­lūs – auk­so, per­si­ko spal­vų pa­grin­do ma­kia­žai.

Lū­poms vi­za­žis­tė siū­lo rink­tis gai­vius, jų tik­rą­ją spal­vą pa­brė­žian­čius da­žus – švie­siai ro­ži­nius, ko­ra­lo ir kū­no spal­vos at­spal­vius. Krem­inę pud­rą ge­riau­siai rink­tis švie­sią, idea­liai ati­tin­kan­čią vei­do spal­vą.

REKLAMA

„Vi­sas vei­das tu­ri spin­du­liuo­ti gai­va. Šį įspū­dį pa­dės su­stip­rin­ti ir skruos­tai, ku­riuos ga­li­ma pa­ryš­kin­ti bron­zan­tu“, – pa­ta­rė pa­šne­ko­vė.

„Pa­dū­ma­vu­sių“ akių ma­kia­žas šį se­zo­ną vis dar po­pu­lia­rus, ta­čiau ir čia spe­cia­lis­tė ne­re­ko­men­duo­ja ap­sun­kin­ti akių juo­da spal­va. Ją ge­riau keis­ti leng­ves­niais bron­zos, auk­so at­spal­viais.

Ven­gia­ma kraš­tu­ti­nu­mų

„Di­va­lio“ kir­pė­ja-sti­lis­tė, įvaiz­džio di­zai­ne­rė Tat­ja­na Gro­mo­va, kal­bė­da­ma apie va­sa­rą po­pu­lia­rius kir­pi­mus, plau­kų spal­vas, šu­kuo­se­nas, plė­to­jo ko­le­gės iš­sa­ky­tas min­tis apie na­tū­ra­lu­mą: „Kad ir kas bū­tų da­ro­ma su plau­kais, gal­va ne­tu­ri at­ro­dy­ti sun­ki, per­krau­ta.“

REKLAMA

Bū­tent na­tū­ra­lu­mo sie­ki­mas le­mia plau­kų spal­vų ten­den­ci­jas: kar­di­na­liai švie­sius ar tam­sius at­spal­vius iš­stu­mia jų pe­rė­ji­mai.

Daž­nas va­rian­tas – tri­jų at­spal­vių plau­kai: nuo tam­siau­sio prie plau­kų šak­nų iki švie­siau­sio ties jų ga­liu­kais. „Tai tar­si sau­lės iš­de­gin­ti plau­kai“, – taik­liai api­bū­di­no spe­cia­lis­tė.

Sun­kius kirp­čius, ku­rių da­bar daž­niau­siai iš vi­so at­si­sa­ko­ma, kei­čia leng­vai kren­tan­tys, iš­kar­py­ti plau­kai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pag­rin­di­niai rei­ka­la­vi­mai šiuo­lai­ki­niams kir­pi­mams – ju­de­sys ir leng­va prie­žiū­ra“, – ak­cen­ta­vo T. Gro­mo­va.

Ta­čiau mi­nė­ta leng­va prie­žiū­ra ne­reiš­kia ža­lios švie­sos ber­niu­kiš­kiems kir­pi­mams. At­virkš­čiai, dai­lio­sios ly­ties at­sto­vių kir­pi­mai – la­bai mo­te­riš­ki.

Ku­riant ir kir­pi­mus, ir pro­gi­nes šio se­zo­no šu­kuo­se­nas sten­gia­ma­si kuo la­biau ati­deng­ti vei­dą. To sie­kia­ma ne tik at­si­sa­kant mi­nė­tų kirp­čių, bet ir iš il­gų plau­kų for­muo­jant kla­si­ki­nius kuo­dus, py­nes, kriauk­les. Pro­gi­nės šu­kuo­se­nos pa­gy­vi­na­mos tik­ro­mis ir dirb­ti­no­mis gė­lė­mis, plunks­no­mis, tink­le­liais.

Marina VISOCKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų