REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimui slaptu balsavimu nepatvirtinus naujos sudėties Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK), Seimo Pirmininkė Irena Degutienė ketina siūlyti dabartinio VRK pirmininko Zenono Vaigausko kandidatūrą toliau vadovauti rinkimus organizuojančiai komisijai.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį pasiūlymą ketvirtadienį ji įregistravo Seimo posėdžių sekretoriate.

Anksčiau Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininku Seimo Pirmininkė siūlė Audriaus Kasinsko kandidatūrą, tačiau jis nesulaukė parlamentarų paramos.

REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, antradienį burtai lėmė, kad VRK nariais būtų keturi Lietuvos teisininkų draugijos deleguoti asmenys - Julius Jasaitis, Ligita Klapavščiuk, Laura Matjošaitytė ir Jonas Udris.

Iš teisingumo ministro į VRK siūlomų pretendentų taip pat burtų keliu atrinkti keturi nariai. Jais turėtų tapti Laura Gumuliauskienė, Elena Masnevaitė, Liutauras Ulevičius ir Justinas Žilinskas.

Naujos sudėties VRK taip pat turėtų dirbti parlamentinių partijų deleguoti atstovai: Valdas Benkunskas (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Reda Daniškevičiūtė (Darbo partija), Danutė Markeliūnienė (partija Tvarka ir teisingumas), Inga Milašiūtė (Liberalų ir centro sąjunga), Rokas Stabingis (Liberalų sąjūdis), Živilė Verbylaitė (Lietuvos socialdemokratų partija).

REKLAMA
REKLAMA

Nepatvirtinus naujos sudėties VRK, Seimo vicepirmininkas Erikas Tamašauskas kreipėsi į Seimo Teisės departamentą bei Etikos ir procedūrų komisiją.

Ketvirtadienį Seimas ketina dar kartą formuoti VRK.

Pagal Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymą VRK sudaro Seimas ketveriems metams. Nauja VRK turi būti sudaryta, kai iki eilinių Seimo rinkimų dienos lieka ne mažiau kaip 120 dienų ir ne daugiau kaip 140 dienų.

VRK pirmininką skiria Seimas parlamento vadovo teikimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų