REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Futbolo aistruoliai pastarąją savaitę ne tik užgulė televizorius, bet ir lažybų punktus.

Noras atspėti, kuri komanda laimės rungtynes ir čempionatą, kiek per mačą bus parodyta geltonų kortelių, kas taps rezultatyviausiu čempionato žaidėju bei daugelį panašių dalykų, ir dar iš to pasipelnyti, kaip visada didelis. Besilažinančiųjų lažybų bendrovėse sumos svyruoja nuo lito iki kelių tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA

Nemėgsta įšaldyti

„Orakulo“ lažybų bendrovės analitikas Gediminas Mukas neneigia: šiuo metu už futbolą statoma itin aktyviai. Tačiau dažniausiai lažinamasi tą pačią dieną, kai vyksta rungtynės – už konkrečias rungtynes.

REKLAMA

„Nemėgsta žmonės šaldyti pinigų. Už šios dienos rungtynes statoma daugiau nei už rytojaus“, – tvirtina analitikas.

Kol kas dėl Europos futbolo čempionato finalo dar nesilažinama, nes nėra aišku, kokių šalių rinktinės jame varžysis.

Pasak G. Muko, statomos įvairios sumos: yra kas stato litą kitą, o kas ir tūkstantį. „Vieni linkę daugiau rizikuoti, kiti mažiau“, – pastebi specialistas.

Panevėžiečiai visos Lietuvos mastu niekuo neišsiskiria – lažinasi aktyviau nei įprastai, ir tiek.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, specialistai sako pastebintys, jog dažniau statoma už mėgstamas komandas, o ne tikimybę, kuri komanda laimės rungtynes. Tačiau, G. Muko nuomone, lošikų aktyvumas panašus kaip ir per pernai vykusį Europos vyrų krepšinio čempionatą. „Krepšinio čempionatas vyko pas mus, lietuviai dar labiau domėjosi, gal labiau įsitraukė, tačiau ir futbolu lygiai taip pat domisi“, – sako jis.

Finalininkai dar nelabai rūpi

„TobyBet“ lažybų bendrovės lošybininkas Karolis sako, kad lietuviai lažintis dėl Europos futbolo čempionato pradėjo prieš gerą mėnesį iki jo pradžios. Dabar aktyvumas dar labiau išaugęs, o kai baigsis grupių etapai, bus lažinamasi dar aktyviau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Minimali suma, iš kurios lažinamasi, – litas, tačiau būna kas stato ir kelis tūkstančius litų, tačiau konkrečių sumų lažybų bendrovė, kaip ir kitos, neatskleidžia. Nors, kaip prasitarė Karolis, yra ir tokių lažybininkų, kurie, pastatę litą, tikisi laimėti kelis tūkstančius.

Čia taip pat pastebima, jog aktyviau statoma už tos dienos rungtynes. Dėl vėlesnių susitikimų daugiau lažinasi tie aistruoliai, kurie planuoja išvykti.

„95 procentai stato už tai, kas vyksta tądien. Į darbo dienos pabaigą, likus porai valandų iki rungtynių pabaigos, jaučiamas pagyvėjimas“, – atskleidžia lažybų bendrovės darbuotojas.

REKLAMA

Apie finalininkus „TobyBet“ klientai irgi dar negalvoja. „Tiek toli dar nežiūri. Domina, kas vyksta šiandien, ryt“, – sako jis.

Mylimesni rungtynių favoritai – už juos dažniausiai ir stato Panevėžio futbolo sirgaliai. Aktyvumu jie taip pat dar krepšinio sirgalių nelenkia. „Lietuvių mentalitetas toks, kad krepšinis mėgstamas labiau“, – mano Karolis.

Stato už mėgstamas komandas

„Top Sport“ direktorius Dainius Gulbinas pasakoja, kad pirmieji futbolo aistruoliai lažybų punktų duris pradėjo varstyti dar gegužę, o jų aktyvumas pamažu didėjo. Šiuo metu sulaukiama apie 3 000 statymų per dieną, ir ne vien dėl konkrečių rungtynių nugalėtojų. Pasiūla daug didesnė – yra nemažai papildomų statymų. Žmonės domisi statistika: kas įmuš pergalingą įvartį, kas taps rezultatyviausiu čempionato žaidėju.

REKLAMA

Tačiau D. Gulbinas, vertindamas pernykščio krepšinio ir šiųmečio futbolo čempionato sirgalių aktyvumą, vis dėlto mano, jog tai nesuderinami dalykai. Lažybų bendrovės vadovo manymu, futbolas pasaulio mastu yra sportas numeris vienas – jis populiaresnis nei krepšinis. Lietuvoje didelio skirtumo tarp abiejų čempionatų aistruolių aktyvumo nėra tik dėl to, kad mūsų krašte krepšinis labai mėgstamas.

D. Gulbino teigimu, panevėžiečiai – gana azartiški žmonės. „Galima sakyti, kad nenusileidžia Vilniaus ar Kauno sirgaliams“, – sako specialistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidutinė statoma suma yra 20–50 litų, tačiau statoma labai įvairiai. Šiuo metu nemažai „Top Sport“ klientų jau bando spėti, kas iš čempionate dalyvaujančių rinktinių bus finale. Kol kas spėjama, kad bus olandai, vokiečiai arba ispanai, tačiau po pirmųjų rungtynių jau lažinamasi ir dėl rusų, prancūzų. Tad nuomonė kiek keičiasi. D. Gulbino pastebėjimu, kas rizikuoja pinigais, žiūri į piniginę pusę, bet nemažas procentas besilažinančiųjų tiesiog stato už mėgstamą komandą.

Daiva SAVICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų