REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už operaciją, per kurią 240 ginkluotų pareigūnų Garliavoje surengė šturmą ir padėjo antstolei perduoti dukterį Laimutei Stankūnaitei, buvusiai mergaitės globėjai Neringai Venckienei policija parengė 77 tūkst. litų sąskaitą. Teismo sprendimą vykdžiusios antstolės Sonatos Vaicekauskienės teigimu, „tai yra normali, reali suma, kuri yra pagrįsta“, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, antstolė pripažino, kad per jos darbo praktiką tai pirmas kartas, kai policija prašo atlyginti. Tačiau N. Venckienei teks apmokėti ne tik policijos pateiktą sąskaitą, mat S. Vaicekauskienė irgi parengė sąmatą už savo paslaugas vykdant teismo sprendimą – 3 022 litus. Pasak jos, N. Venckienė visą sumą – apie 80 tūkst. litų – turės sumokėti per penkias dienas. Tuo tarpu N. Venckienė policijos parengtą sąskaitą vertina kaip eilinį bandymą su ja susidoroti ir planuoja skųstis teismui, kad reikalavimas sumokėti už policijos dalyvavimą šturme būtų pripažintas neteisėtu.

REKLAMA

Dėl piktybiško įstatymų pažeidinėjimo dideles baudas mokėti priversta Kauno teisėja N. Venckienė suskubo įkurti internetinį puslapį, kuriame paskelbė savo banko sąskaitos numerį. Drąsiaus Kedžio sesuo prašo visuomenės finansinės paramos. Kaip rašo „Lietuvos rytas“, pagal įstatymus teisėjai, be atlyginimo už tiesioginį darbą, dar gali gauti užmokestį tik už pedagoginę ar kūrybinę veiklą. „Teisėjai negali gauti labdaros ir paramos – tuo prisidengiant maža kas ir už ką gali duoti pinigų. Todėl šį N. Venckienės žingsnį vertinu neigiamai“, – pareiškė Kauno apygardos teismo pirmininkas Nerijus Meilutis.

Jis dar nežino, ar prašys skirti nuobaudą bendradarbei, kuri jau nekart buvo svarstyta už etikos pažeidimus. Tam įtakos turės ir Teisėjų garbės teismo sprendimas dėl N. Venckienei anksčiau iškeltų drausmės bylų. Jis bus paskelbtas birželio 22-ąją. „Teisėja moka baudas ir bando surasti rėmėjų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų