REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažiausiai 3000 litų – tiek reikia turėti laukiantis naujagimio, ir čia tik mažiausia suma pradinėms išlaidoms. Tokią sumą internetinėje apklausoje įvardino didžiausia dalis tėvų ir ji neturėtų kelti abejonių, kad skurdesnėms šeimoms būtina pagalba. Pasak Raudonojo Kryžiaus draugijos, šioms skurdžiai gyvenančioms šeimoms nuolat trūksta daiktų, skirtų vaikams auginti. Socialinėse paraštėse yra ne tik daugiavaikės šeimos, bei tos, kuriose vaiką augina tik vienas suaugęs žmogus.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikta apklausa, kurios metu buvo siekiama sužinoti, kiek tėvai, besilaukdami naujagimio, išleido pinigų būtiniausiems daiktams, skirtiems auginti vaikus (drabužėliams, vežimui, automobilinei kėdutei, vonelei, lovytei ir kt.). Paaiškėjo, kad 28 proc. respondentų išleido daugiau nei 3000 litų. Panašus respondentų skaičius (26 proc.) tam skyrė 1500–2000 Lt ir gerokai mažiau apklaustųjų (16 proc.) vaiko krepšelį sudarė 1000–1500 Lt.

„Iš tiesų, tėvų, besilaukiančių kūdikių, išlaidos labai didelės. Kokybiškas vežimėlis kainuoja virš 1000 litų, taip pat nebus apseita be vonelės, lovytės ar drabužėlių. Manau, kad tėvams, kurie viską perka iš savo lėšų, reikia turėti bent 3000 litų. Tai nemaži pinigai, todėl raginame dalytis su skurdesnėmis šeimomis. Šiuo metu vyksta akcija – „Dalinkimės vaikyste“, tėvai noriai neša jiems jau nereikalingus vaikų daiktus, nes kiekvienas žmogus, susilaukęs vaiko, žino, kiek daug lėšų reikia auginant naujagimį“, – sako vaikų prekių parduotuvių tinklo „Kotryna“ mažmeninės prekybos vadovas Laimonas Bazilius.

REKLAMA

Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos 2009 m. duomenimis, šeimų, turinčių tris ir daugiau vaikų, skaičius viršijo 40 tūkst. Šioms šeimoms labiausia trūksta pagrindinių daiktų, skirtų vaikams auginti: vaikiškų vežimėlių, nešyklių, vaikiškų drabužėlių.

Pasak Raudonojo Kryžiaus draugijos socialinės paramos ir slaugytojų programos vyr. administratorės Zitos Juškienės, praeitais metais jie suteikė pagalbą vaikų drabužėliais ir daiktais 55 organizacijoms ir išdalino 20 tonų vaikiškų rūbelių.

REKLAMA
REKLAMA

„Į draugiją kasdien užeina mokytojai, socialiniai darbuotojai, organizacijų atstovai, dauguma iš jų kreipiasi dėl pagalbos auginantiems vaikus. Dažnai ateina ir močiutės, kurioms rūpi jų anūkai, jos mato, kaip vaikams sunku auginti vaiką, žino, ko jiems trūksta. Labai džiaugiamės, kad per tokias akcijas kaip „Dalinkimės vaikyste“ į „Kotryna“, „Baby City“, „Vaikų miestas“, „Cipollino“ parduotuves atsakingi tėveliai suneša nemažai visokių reikalingų daiktų“, – sako Z. Juškienė.

Modesta Kairytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų