REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonija – vienas populiariausių kelionių maršrutų visame pasaulyje. Šalis unikali tuo, kad joje persipina senovės tradicijos su šiuolaikiniu pasauliu. Čia galima aplankyti unikalias praėjusio amžiaus šventyklas ir pilis bei pamatyti šiuolaikinių ir originalių architektūrinių statinių. Kelionių tinklalapis Touropia.com sudarė lankomiausių vietų Japonijoje dešimtuką:

REKLAMA
REKLAMA

10. Hirošimos taikos memorialas

Hirošimos taikos memorialas (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Hirošimos taikos memorialas (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Hirošimos taikos memorialas dar dažnai vadinamas Atominės bombos kupolu, nes virš šio pastato stogo 1945 m. rugpjūčio 6 dieną buvo numesta pirmoji atominė bomba. Kai miestas aplink pastatą buvo atstatytas, dalis vietinių gyventojų vis dar norėjo Genbaku kupolą nugriauti, bet jis buvo išsaugotas kaip memorialas, atominės bombos aukoms atminti.

REKLAMA

9. Beždžionių kurortas Jigokudani

Beždžionių kurortas Jigokudani (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Beždžionių kurortas Jigokudani (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Jigokudani („Pragaro slėnis“) - slėnis Nagano prefektūroje, Japonijoje, garsėjantis savo karšto vandens šaltiniais ir geizeriais. Jo gydomąsias savybes vertina ne tik turistai iš Japonijos ir viso pasaulio, bet ir Japonijos makakos, kurios maudosi karštame vandenyje ištisas dienas. Tai šiauriausiai gyvenanti makakų rūšis. Nuo šalčio jas saugo tankus kailis ir geoterminiai šaltiniai, kuriuose jos praleidžia didžiąją laiko dalį.

REKLAMA
REKLAMA

8. Kiyomizu-dera

Kiyomizu-dera (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Kiyomizu-dera (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Kiyomizudera (Tyro vandens šventykla) – viena žymiausių Japonijos šventyklų, įkurta 780 metais šalia Otowa krioklio miškinguose kalnuose, rytinėje Kyoto dalyje. Šventykla tiesiogiai siejama su Hosso sekta, viena iš seniausių japoniško budizmo mokyklų. Kiyomizu-dera geriausiai žinoma dėl didžiulės medinės terasos, iškilusios virš kalvos apie 13 metrų, nuo kurios atsiveria puikūs miesto vaizdai kartu. Įdomu tai, kad visa terasa buvo pastatyta nepanaudojant nei vienos vinies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Himedži pilis

Himedži pilis (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Himedži pilis (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Baltojo garnio pilis (Himedži pilis) – viena iš lankomiausių Japonijos pilių, pastatytų XVII a. Himedžio mieste, ir geriausias egzistuojantis japoniško stiliaus architektūrinis pavyzdys. Per savo istoriją pilis patyrė Antrojo Pasaulinio karo sprogdinimus, tačiau niekada nebuvo sugriauta. Baltojo garnio pilimi pastatą japonai pavadino dėl to, kad su šiuo paukščiu asocijuojasi aukštos baltai tinkuotos pilies sienos.

6. Didysis Kamakuros Buda

Didysis Kamakuros Buda (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Didysis Kamakuros Buda (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Didžioji Kamakura Buddha – tai Kamakura mieste stovinti bronzinė 13,35 metrų aukščio Amida Buddha statula – antroji pagal dydį Japonijoje, savo dydžiu nusileidžianti tik Nara miestelio Todaiji šventyklos Budai. Pati Buda pastatyta 1252 metais ir patalpinta Kotokuin šventyklos pastato viduje. Deja, pats pastatas 14 ir 15 amžiais buvo daugybę kartų sunaikintas taifūnų ir potvynio bangos, taigi nuo 1945 metų Budhha stovi atvirame ore.

REKLAMA

5. Todaiji šventykla

Todaiji šventykla (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Todaiji šventykla (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Todaiji šventykla Naroje - turbūt vienas ryškiausių japonų kruopštumo ir nagingumo įrodymas. Ši šventykla ne tik didžiausias medinis pastatas pasaulyje, bet ir namai didžiausiai pasaulyje Budos bronzinei statulai. Čia gausu ir kitų budistų istorijos eksponatų.

4. Tokijo bokštas

Tokijo bokštas (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Tokijo bokštas (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Tokijo bokštas - tai akivaizdus pažangios japonų technologijos ir modernaus pasaulio įrodymas. Jo statybas įkvėpė Eifelio bokštas ir tai yra antra aukščiausia žmogaus rankomis sukurta struktūra Japonijoje. Šis statinys yra stebėjimo bokštas, kuriame lankytojai įkopę į patį viršų gali grožėtis nuostabia Tokijo miesto panorama.

REKLAMA

3. Tokijo imperatoriškieji rūmai

okijo imperatoriškieji rūmai (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Tokijo imperatoriškieji rūmai (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Japonijos Imeratoriškieji Rūmai - tai šalies Imperatoriaus namai, administracinis centras bei Japonijos meno ir istorijos muziejus. Rūmai pastatyti ant ankstesnių pilių, kurios buvo nugriautos karo metu, griuvėsių. Naujieji rūmai apsupti tradicinių japoniško stiliaus sodų.

2. Fudži kalnas

Fudži kalnas (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Fudži kalnas (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Fudži kalnas – aukščiausias Japonijos kalnas, Honšiū saloje, Ramiojo vandenyno pakrantėje. Kalno, kuris yra veikiantis ugnikalnis, aukštis siekia 3776 m. Geru oru, šis ugnikalnis matomas iš bet kokios Honšiu salos vietos. Fudži kalnas yra laikomas Japonijos simboliu. Senieji Japonijos gyventojai šį kalną laikė šventu ir manoma, kad jo vardas kilęs iš žodžio fuchi, reiškiančio „ugnis“. Kiekvienais metais į kalną įkopia per 200 000 žmonių, iš jų 30 proc. užsieniečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Auksinis Paviljonas

Auksinis Paviljonas (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Auksinis Paviljonas (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)


Auksinis Paviljonas arba Kinkaku yra budistų šventykla Kijote, Japonijoje. Šis paviljonas, pastatytas 1397 m. kaip poilsio vila šiogūnui Ašikagai Jošimitsu, yra laikomas pirmuoju triaukščiu pastatu Japonijoje. Auksiniu paviljonas vadinamas dėl to, kad antrasis ir trečiasis jo aukštai iš vidaus ir išorės padengti gryno aukso lakštais. Po Jošimitsu mirties paviljonas buvo paverstas dzenbudizmo šventykla ir sėkmingai gyvavo, kol 1950 m. vienas paviljono grožio užvaldytas vienuolis jo nepadegė. Praėjus keletui metų po pastatą sunaikinusio gaisro jis buvo atstatytas iš naujo. Kinkaku – tai vienas gražiausių Japonijos lankytinų vietų, kurioje saugoma daugybė budistinių relikvijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų