REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo laikinoji tyrimų komisija, spręsianti dėl teisėjos Neringos Venckienės teisinės neliečiamybės, pradėjo svarstyti, kokias užklausas ji turi pateikti atitinkamoms institucijoms dėl papildomos informacijos.

REKLAMA
REKLAMA

[papildyta 17:30] Komisija pritarė M. Zasčiurinsko siūlymui kreiptis į Vidaus reikalų ministeriją, Generalinę prokuratūrą ir teismo sprendimo vykdymu pasirūpinusią antstolę Sonatą Vaicekauskienę, kad gautų vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas gegužės 17 dienos šturmas Garliavoje, kai Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukra buvo perduota biologinei motinai.

REKLAMA

Kitas komisijos posėdis numatytas penktadienį 8 valandą rytą, tikimasi iki to laiko gauti vaizdo medžiagą ir posėdžio metu pabaigti N. Venckienės apklausą.

Siūlymui papildomai į apklausą kviesti prokurorą nebuvo pritarta. Generalinio prokuroro Dariaus Valio kvietimui į komisiją taip pat nebuvo pritarta.

Komisija  pritarė E. Lementausko siūlymui gauti teismo sprendimą, kuriuo vadovavosi N. Venckienė, kuriame buvo apibrėžta apie draudimą naudoti smurtą perimant mergaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat buvo pritarta ir jo siūlymui dėl galimų papeikimų N. Venckienei kreiptis į  Teisėjų savivaldos institucijas. Be to, buvo nuspręsta išsiaiškinti, kokia medžiaga vadovavosi Generalinis prokuroras, kai teikė kaltinimus N. Venckienei dėl Panevėžio teismo teisėjų tarybos įžeidimo.

D. Kuodytės siūlymui siųsti paklausimą LAT pirmininkui G. Kryževičiui, kad jis pakomentuotų teisėjos N. Venckienės teiginį, kad su ja norima susidoroti, buvo pritarta.

Komisija taip pat pritarė Arūnės Stirblytės siūlymui išsiaiškinti, kas sudarė mergaitės susitikimų su motina tvarką, kaip ji turėjo būti vykdoma ir pan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kol kas daugelis komisijos narių siūlo prašyti nekarpytos vaizdo medžiagos iš antstolės, Generalinės prokuratūros ir policijos, kurioje būtų matyti, kaip gegužės 17 dieną vyko mergaitės perdavimas ir teisėja Neringa Venckienė „sužalojo“ pareigūną, sambo vicečempioną. Generalinės prokuratūros atstovas, prokuroras Žydrūnas Radišauskas anksčiau tvirtino, jog tokie teisėjos teiginiai yra melagingi, nes filmuotoje medžiagoje matoma, jog N. Venckienė pati užsipuolė pareigūną.

REKLAMA

Siūloma į komisiją dar kartą kviesti N. Venckienę, o peržiūrėjus filmuotą vaizdo medžiagą dar kartą pasikviesti ir Generalinės prokuratūros atstovą, nes gali kilti papildomų jam skirtų klausimų.

Parlamentaras Evaldas Lementauskas siūlė gauti įrašus iš visų televizijų, kur N. Venckienė galimai kalba įžeidžiančiai apie Panevėžio teismo teisėjų kolegiją. Taip pat jis siūlo susipažinti su Kėdainių teismo sprendimų dėl negalimos vartoti prievartos vaiko perdavimo metu.

Juliaus Sabatausko manymu, tai prokurorų prerogatyva, duoti ar neduoti vaizdo medžiagą komisijai. Jeigu bus nuspręsta, kad tai – ikiteisminio tyrimo medžiaga, komisija gali medžiagos ir negauti.

REKLAMA

Rytas Kupčinskas savo ruožtu replikavo J. Sabatauskui. „Jeigu prokuroras spręs duoti ar neduoti, mes irgi spręsime duoti ar neduoti sutikimą patraukti N. Venckienę baudžiamojon atsakomybėn. Čia bendradarbiavimo su komisija klausimas.“

Dalia Kuodytė po vakar išgirstų N. Venckienės pasisakymų apie Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) pirmininką Gintarą Kryževičių, išreiškė norą paprašyti jo raštiško paaiškinimo, ką teisėja galimai turėjo omenyje. N. Venckienė vakar komisijai pareiškė, kad G. Kryževičius nori su ja susidoroti ir atsikirto į LAT pirmininko pasakymą, kad ji yra visos valstybės bėda ir pūlinys, sakydama, kad tai jis yra teisinės sistemos pūlinys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naglis Puteikis pasiūlė kviesti į komisiją ir patį sambo vicečempioną, kad jis papasakotų ir pademonstruotų, kaip užlaužė N. Venckienei ranką ir kaip ji jį sužalojo. Tokį pasiūlymą jis pateikė tokiam atvejui, jei komisija nutars nesikreipti dėl vaizdo medžiagos, filmuotos gegužės 17 dieną, kai vyko mergaitės perdavimas motinai Laimutei Stankūnaitei.

Komisija nepritarė Mečislovo Zasčiurinsko siūlymui kreiptis į žinybas, kuriose prieš gegužės 17 dienos šturmą vyko organizuoti pasitarimai su Teisingumo ministerija, Vidaus reikalų ministerija ir kitomis institucijomis, kad jos pateiktų šių pasitarimų protokolus, kuriuose būtų matyti, kaip buvo tariamasi, kas, ką ir kaip darys.

REKLAMA

Jono Ramono siūlymui kviesti į komisijos posėdį Generalinį prokurorą Darių Valį, kad jis paaiškintų, kodėl dėl N. Venckienės veiksmų ir Panevėžio teisėjų kolegijos įžeidimo kreipėsi į Seimą praėjus dvejiems metams po paties fakto, nebuvo pritarta.

Daugeliui N. Puteikio siūlymų nebuvo pritarta. Politikas siūlė, kad komisijos posėdžiai būtų filmuojami ir transliuojami tautai tiesiogiai. Nepritarta ir jo siūlymui kviesti į komisiją sambo vicečempioną.

Taip pat skaitykite:

N. Venckienė: akivaizdu, kad būsiu nuteista

N. Venckienės atsakymas Seimo komisijai: su manimi akivaizdžiai siekiama susidoroti

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų