REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Audito komitetas gavo vidaus reikalų ministro Artūro Meliano kreipimąsi, kuriame prašoma ištirti, ar Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) pagrįstai ir teisėtai skyrė 4 milijonus litų „Pilietinės visuomenės institutui“, kuriam vadovauja aktyvus visuomenės veikėjas Darius Kuolys. Įtariama, kad šie pinigai gali būti skirti politinei propagandai.

REKLAMA
REKLAMA

Didžioji dalis lėšų, skirtų šiam institutui, yra gaunami iš Europos Sąjungos (ES) fondo, likusią dalį apmoka Lietuvos valstybė iš savo biudžeto.

REKLAMA

Liberalų ir centro sąjungai (LiCS) priklausantis Artūras Melianas akcentavo, kad didelės lėšos skiriamos tokiam projektui, kai švietimo ir mokslo sistema nėra pačios geriausios padėties ir mokytojai piketuoja.

A. Melianui kyla abejonių dėl to, kad nėra vertinama projekto nauda ir kokybė. „Tai reiškia, kad išlaidos nebus kontroliuojamos, todėl labai svarbu išsiaiškinti, ar šis projektas nėra skirtas kitiems tikslams“, –  sakė A. Melianas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pilietinės visuomenės institutui“ vadovauja D. Kuolys, kurio veikla susijusi su politika, ir jei ES lėšos bus panaudotos politinei veiklai, Lietuvai gali grėsti sankcijos.

„Žmogiška prasme, aš puikiai suprantu liberalcentristus: jie perskaito spaudoje, kad D. Kuolio vadovaujamas institutas laimėjo 4 mln. litų paramą ir mato po jų langais vykstančias pilietinio nepaklusnumo akcijas. Natūralu, kad jiems kyla klausimas, ar kartais čia nėra Liberalų sąjūdžio (LS) intriga prieš jų oponentus liberalcentristus“, – svarstė Naglis Puteikis po Audito komiteto (AK) posėdžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt pažymi, kad ŠMM, skyrusiai D. Kuoliui 4 mln. litų,  kaip tik vadovauja LS narys Gintaras Steponavičius. Įtampa tarp LS ir LiCS atsirado per Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) skandalą, kai vyko aršios diskusijos, ar teisėtai buvęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis atleido tarnybos vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą. Būtent tada po VRM langais D. Kuolys ir organizavo pilietinio nepaklusnumo akcijas prieš R. Palaitį.

„Kadangi aš pats nuomoju garso aparatūrą, pats užsakau tribūnas, pats perku kreidą, pats perku popierių arba organizuoju tuos pirkimus, mes tai darome iš lėšų, kurios yra surenkamos į specialią Ozolo (Romuladas Ozolas – aktyvus visuomenės veikėjas – aut.past.) sąskaitą, į kurią įplaukia žmonių pinigai iš visos Lietuvos, tik už tuos pinigus visos pilietinės akcijos yra finansuojamos, todėl aš puikiai žinau, kad tai nėra D. Kuolio vadovaujamo instituto pinigai, bet to nežino liberalcentristai, dėl to jie kreipėsi į AK, prašydami, kad jis patikrintų“, – išaiškino N. Puteikis.

Jis taip pat pasakė, kad šiandien buvo nuspręsta, jog D. Kuolio vadovaujamame institute iki birželio dėl panaudotų 100 tūkst. litų būtų patikrinta ir pateikta ataskaita A. Melianui, LiCS, AK ir visuomenei, kad nekiltų dviprasmybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų