REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie Vyriausybės rūmų trečiadienį piketavę profesinių sąjungų atstovai reiškė savo nepritarimą Darbo kodekso liberalizavimo projektui, kurį Seimui žada teikti Vyriausybė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jų, Vyriausybė nesistengia kurti naujų darbo vietų, nors sričių, kuriose galėtų, tikrai yra, ignoruoja socialinių partnerių nuomonę, o naujasis Darbo kodeksas įteisins vergovę.

REKLAMA

Prie Vyriausybės susirinko maždaug 15 piketuotojų iš Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos, Lietuvos darbo federacijos ir Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“.

Piketuotojai susibūrė į dvi grupeles. Viena jų išskleidė transparantą „Ne diktatūrai!“. Kiti protesto dalyviai laikė plakatus „Nenorim lankstumo be saugumo“, „Darbo kodekso liberalizavimas – vergovė“, „Socialinis dialogas Lietuvoje – 0“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu dėl Darbo kodekso vyko derybos Trišalėje taryboje, Trišalė taryba priėmė kažkokius sprendimus, tegu ir ne galutinius, tai dabar Premjeras nusispjovė į tuos Trišalės tarybos sprendimus ir nutarė į Seimą prastumti projektą, kuris absoliučiai nepakeistas, ir, mūsų žiniomis, tai pradinis projektas“, – naujienų agentūrai ELTA sakė Lietuvos pramonės profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Juozas Neverauskas.

Pasak jo, jei Seime Darbo kodekso pataisos bus priimtos, tai žmonėms „atneš vergovę“.

„Jeigu 78 valandų darbo savaitė, jeigu atleidimai praktiškai be įspėjimo, jeigu žmonėms praktiškai be išeitinių (išmokų – ELTA), na tai tada ko galima laukti? Dar didesnės emigracijos ir žmonių nusivylimo pačia valstybe“, – kalbėjo J. Neverauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Aldona Jašinskienė Eltai tvirtino, jog Premjero Andriaus Kubiliaus mintys, kad Darbo kodekso pataisos padės bedarbiams, yra nepagrįstos.

„Apie naujas darbo vietas nekalbama. Kalbama, kaip sunaikinti tas, kurios jau yra. (...) Lietuva mokės labai didelius mokesčius dėl to, kad nestato triukšmo barjero. Taigi duokit žmonėms statyti, bus naujos darbo vietos. Kodėl to nedaro? Namų renovacija, taigi Olandijos banke įšaldyti pinigai, mes už jų saugojimą mokam, o renovacija neprasideda. Kaltina gyventojus. Tai darykit kitokias sąlygas, kad prasidėtų ta renovacija“, – Vyriausybę kritikavo A. Jašinskienė.

Anot jos, dabartine Vyriausybe pasitikėti negali ir verslininkai – nežinia, ar ji per naktį nepakeis mokestinių įsakymų, todėl verslas negali įsibėgėti.

Piketą organizavo Nacionalinių Lietuvos profesinių sąjungų junginių koordinacinis centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų