REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien A grupės antrose rungtynėse Europos čempionato šeimininkai lenkai žaidžia su Rusijos nacionaline komanda. Pralaimėjimas Lenkijos rinktinei gali reikšti pasirodymo turnyre pabaigą, tuo tarpu rusai gąsdina beskonėmis provokacijomis. Visos saugumo tarnybos – ant kojų.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių išvakarėse neblaivūs lenkų sirgaliai prie viešbučio, kuriame įsikūrusi Rusijos rinktinė, gerokai patriukšmavo – neva kad būsimiems varžovams miegas nebūtų toks saldus. Saugumo tarnybos muša pavojaus varpais – šiandien Lenkijos sostinėje laukiame iki 20 tūkst. Rusijos rinktinės fanų, tik 9800 jų turi bilietus į rungtynes.

REKLAMA

„Situacija nuolat prižiūrima ir analizuojama. Tikimės, kad pesimistinis scenarijus liks stalčiuose“, - kalbėjo lenkų vidaus ministras Jacekas Cichocki.

Keršydami už sutrikdytą futbolininkų miegą, Rusijos sirgaliai rengiasi įpilti žibalo į ugnį. Kaip savo interneto dienoraštyje rašo rusų sporto žurnalistas Aleksejus Lebedevas, atliekant nacionalinius himnus, nori Rusijos sirgaliai į aikštę paleisti popierinius lėktuvėlius ir iškelti plakatą „Smolensk“.

REKLAMA
REKLAMA

Netoli šio Rusijos miesto 2010 metų balandį nukrito lėktuvas su tuometiniu Lenkijos prezidentu Lechu Kaczynskiu ir kitais vyriausybės nariais. Visi 96 keleiviai neišgyveno po nelaimės. Aplinkybės iki šiol nėra iki galo ištirtos.

Tiesa, Rusijos futbolo sirgalių asociacija paskelbė, kad tokia akcija tikriausiai neįvyks. Kitu atveju tai galėtų turėti rimtas pasekmes. Rungtynės LenkijaRusija bus kol kas rimčiausias iššūkis lenkų policijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų