REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ukrainos moterų judėjimo „Femen“ atstovės prasidėju Europos futbolo čempionatui intensyvina savo veiklą tiek gimtinėje, tiek užsienyje. Tradiciškai protestuojančios prieš EURO 2012 jos bet kokią akciją pradeda apnuogindamos krūtinę.

REKLAMA
REKLAMA

Protesto akcijų seriją jos pratęsė Kijeve pirmadienį, kai mėgino prasibrauti į sporto kompleksą „Olimpiskij“. Dvi apsinuoginusios merginos, šaukdamos protestuojančios prieš Europos čempionatą, ketino įeiti į stadiono teritoriją, tačiau buvo sulaikytos apsaugos darbuotojų. Vėliau jos buvo pristatytos į milicijos skyrių.

REKLAMA

Viena iš pagrindinių „Femen“ organizacijos pretenzijų šiuo metu vykstančiam turnyrui – sekso turizmo išaugimas Ukrainoje ir Lenkijoje. UEFA vadovas Michelis Platini „Femen“ aktyvisčių vadinamas pagrindiniu Europos suteneriu, o visa jam pavaldi struktūra – varantis sekso industrijos mechanizmas šalyse, kurios pateko į futbolo mafijos akiratį.

Kovą su EURO 2012 turnyru, kurio organizatoriai kaltinami prostitucijos platinimu, alkoholizmu ir tautos kvailinimu, „Femen“ pradėjo nuo pirmos čempionato dienos. Birželio 8 dieną prie Varšuvos Nacionalinio stadiono kūną išpaišiusios užrašais „Fuck EURO“ merginos atakavo futbolo sirgalius gesintuvų putomis. Jos sulaikytos policijos.

REKLAMA
REKLAMA

Kovotojos prieš prostitucijos platinimą taip pat surengė akciją Hamburge. Trys apsinuoginusios aktyvistės nusipiešusios „Fiurerio ūsus“ ir iškėlusios plakatus pasirodė „Raudonųjų žibintų“ kvartale. Taip jos pabrėžė, kad sekso industrija nė kiek nesiskiria nuo fašizmo ir lytinės priklausomybės genocido.

„Sutenerių biznio legalizacija, priimta Vokietijos vyriausybės 2002 metais, artėjant pasaulio futbolo čempionatui, sukėlė tikrą sekso industrijos bumą, per kurį vietiniai bordeliai prisipildė šviežios mėsos iš viso pasaulio. Itin gaila, kad čia surinkta daugybė jaunų merginų iš postsovietinių respublikų“, – aiškino feministės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomu, kad ne visi palaiko „Femen“ protestus ir akcijas. Lenkijoje prostitutės surengė savo „nuogą“ akciją, kuria palaikė EURO 2012 turnyrą. Meilės deivės su kaukėmis pozavo su lozungais „Lenkų merginos sveikina jus“. Visa tai vyko didžiulio rožinio falo fone su plakatu „Femen! Get the fuck out of our business" („Femen! Dinkite iš mūsų verslo“).

„Femen“ aktyvistės į tai pažadėjo su dvigubu uolumu persekioti sekso industrijos hidrą EURO 2012 turnyre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų